Hitman Pro downloaden voor Windows

HitmanPro malware removal tool behoort tot de Sophos familie, en is, in sommige opzichten, vergelijkbaar met dat product. Het bedrijf bestaat nu al meer dan twee decennia (sinds 1997) en is verspreid over de hele wereld. HitmanPro is een Windows-exclusief programma dat het beste werkt in combinatie met meer traditionele antivirusoplossingen. Voor het verwijderen van zero-day (gloednieuwe) bedreigingen is het een uitstekende keuze en doet het meestal niet onder voor de concurrentie.

Een van de belangrijkste voordelen van deze software – het is ongelooflijk licht en kan worden gebruikt vanaf een USB-stick (ja, het is draagbaar). De installatie neemt niet meer dan een paar minuten in beslag, maar u kunt ook scans uitvoeren zonder het ooit te installeren. Als u echter op zoek bent naar realtime bescherming, zult u moeten overstappen op HitmanPro Alert, het duurdere pakket. Laten we de voor- en nadelen van dit product eens in meer detail bespreken.

De lijst met voordelen en aadelen

Wij vinden het goed:

 • Een van de meest lichtgewicht oplossingen op de markt
 • Biedt gedetailleerde informatie over elke afzonderlijke bedreiging
 • HitmanPro maakt gebruik van databases van 4 beveiligingslabs
 • Detectie op basis van gedrag, indrukwekkende testresultaten uit de echte wereld
 • Fatsoenlijk bij het onderscheppen van ‘zero-day’-bedreigingen
 • Biedt een royale gratis proefversie van 30 dagen

We houden niet van:

 • Geen live chat of telefonische ondersteuning
 • De interface kan even wennen zijn
 • Niet beschikbaar voor Mac, iOS of Android
 • Geen real-time bescherming met HitmanPro (alleen waarschuwing)
 • Geen geld-terug garantie

Beste voor

 • Gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige anti-malware tool zonder complexe functies
 • Mensen op zoek naar een lichtgewicht en draagbare oplossing
 • Een Windows-Run PC (inclusief XP) met enigszins verouderde hardware

HitmanPro is volledig compatibel met Windows XP (alleen 32-bit), Vista, 7, 8.1, en 10. Maar het kan niet worden geïnstalleerd op Mac- of mobiele platforms (de officiële website raadt aan over te stappen op Sophos als u op zoek bent naar Mac-bescherming). Dit is een Windows-Exclusive anti-malware tool – een lichtgewicht programma dat scans kan uitvoeren vanaf een Flash drive en een zeer lage systeemimpact heeft.

Tijdens onze test waren we tevreden over de impact op de algemene prestaties tijdens een volledige scan. En terwijl het op de achtergrond draait, is de systeemimpact minimaal. Zelfs als u een zeer oude computer met verouderde hardware hebt, zult u geen problemen ondervinden met Hitman Pro. De volledige test (scan) duurt niet langer dan 15 minuten, wat erg snel is vergeleken met de meeste concurrenten.

De scans zijn diepgaand, en de software levert altijd zeer gedetailleerde rapporten. En, zoals u zult leren in de sectie Betrouwbaarheid en beveiliging, is het behoorlijk goed in het detecteren en elimineren van bedreigingen die zelfs de grote rivalen niet kunnen detecteren. De snelle scan heeft op zijn beurt slechts 2 minuten nodig om te voltooien; het is natuurlijk niet erg effectief, maar voor een snelle controle is het voldoende.

Het is belangrijk op te merken dat het nog steeds mogelijk is om volledige scans uit te voeren, zelfs nadat de proefperiode is afgelopen. Dat klopt: u kunt het gebruiken om bedreigingen te detecteren en ze te verwijderen met uw hoofd-antivirus (of doe het gewoon handmatig).

Sophos en HitmanPro

Zoals in het begin vermeld, heeft Sophos, het in het VK gevestigde bedrijf voor beveiligde software-hardware, veel gemeen met HitmanPro. In feite kocht het in 2015 SurfRight, de ontwikkelaar van dit anti-malware product. Dat stelde hen in staat om beide oplossingen te verbeteren en naar een ander niveau te tillen. Sophos, de gelijknamige software, heerst in malwarebescherming en is beschikbaar voor alle vier de grote platformen (Mac, Win, iOS en Android).

Dankzij de technologie van voorspelbare AI-detectie is het zeer efficiënt tegen zero-day bedreigingen. Als u tien apparaten tegelijk wilt beschermen, is dit een van de beste aanbiedingen op de markt. HitmanPro, op zijn beurt, is exclusief voor het Win OS en kan slechts drie apparaten tegelijk beschermen. Bovendien is het betaalbaarder dan Sophos (vooral omdat het niet zo veel functies heeft).

Betrouwbaarheid en beveiliging

Dankzij cloud computing-technologie heeft HitmanPro een zeer hoge detectiesnelheid. Het combineert gegevens van verschillende servers, waardoor het kan bepalen of een specifiek bestand een bedreiging vormt of niet. Op die servers gebruikt het scan-engines van Dr. Web, G Data, Emsisoft en anderen om beter te “begrijpen” hoe het met potentieel gevaarlijke bestanden moet omgaan. Dit is een opvallende functie, en de ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat het correct werkt.

Hoewel Hitman om de een of andere reden niet was opgenomen in de laatste laboratoriumtests, waren de meest recente resultaten behoorlijk indrukwekkend. In de “experimenten” van AV-Test slaagde het er bijvoorbeeld in om 100% van de geplante kwaadaardige bestanden te detecteren en te verwijderen (en dat hebben ze meerdere keren gecontroleerd). Helaas zijn er geen andere resultaten online beschikbaar vanwege HitmanPro’s ongebruikelijke benadering van bescherming (met behulp van cloud-technologie).

We kunnen echter wel zeggen dat de engines die het gebruikt zich in de loop der jaren meer dan eens bewezen hebben. G Data detecteerde 100% van de malware- en ransomware-monsters in een recente test. Emsisoft, op zijn beurt, slaagde erin een perfecte score te behalen in de AV-Comparatives tests. Ja, wat betreft betrouwbaarheid en veiligheid zijn Hitman Pro Malware Removal en Hitman Pro Alert te vertrouwen.

Ons team heeft ook een reeks tests uitgevoerd om te zien hoe onze resultaten zich verhouden tot die van de onafhankelijke tests en kan bevestigen dat dit inderdaad een zeer capabele anti-malware tool is. Maar vergeet niet dat real-time en anti-ransomware bescherming alleen beschikbaar is met Hitman Pro Alert. Malware Removal is slechts goed voor twee dingen: uw computer scannen op bedreigingen en deze verwijderen. Het kan niets anders doen.

We zeggen niet dat het nutteloos is – verre van dat; toch, als u op zoek bent naar de meest capabele editie, ga dan voor Alert. In de sectie Pakketeigenschappen zullen we meer vertellen over het verschil tussen deze twee pakketten. U vindt er ook informatie over de prijzen en de verschillende abonnementsformules die bij elk pakket horen.

Gebruiksgemak

Zoals vermeld in de sectie Nadelen, kan de interface van Hitman Pro enige gewenning vereisen. Maar vergeleken met de vorige edities is hij nu veel gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. In tegenstelling tot de meeste anti-virus en anti-malware producten, ziet u geen tientallen menu’s en opties op het hoofddashboard. In plaats daarvan zijn er drie knoppen: Instellingen, Volgende en Sluiten.

Om een scan van het systeem uit te voeren, klikt u gewoon op de knop “Volgende”, en dat is het. Om HitmanPro te sluiten, klikt u op de corresponderende knop die zich in de rechterbenedenhoek van het venster bevindt. Onder Instellingen vindt u alle configuratieopties; bovendien kunt u gedetailleerde scanrapporten bekijken en een blik werpen op eerder uitgevoerde scans. Dit kan een beetje misleidend zijn, aangezien in de meeste anti-virus/anti-malware programma’s, alle menu’s beschikbaar zijn op het hoofdscherm, en niet “verborgen” in de Instellingen.

Voor de rest is alles rechttoe rechtaan en gebruiksvriendelijk; als u ooit een vergelijkbaar product hebt gebruikt, zult u geen problemen hebben met Hitman. Zoals u in de volgende sectie zult leren, biedt HitmanPro Alert een indrukwekkende lijst van extra functies. Maar ze veranderen niets aan de interface: u krijgt alleen toegang tot meer functies. De lijst bevat onder andere realtime bescherming.

Pakketfuncties – Wat heeft HitmanPro te bieden?

Bij deze software kunt u kiezen uit slechts twee pakketten – Malwareverwijdering en Waarschuwing. Het maakt niet uit voor welk pakket u gaat, de licentieduur en het aantal beschermde pc’s zijn hetzelfde. U kunt kiezen om één of drie computers te beschermen, voor één of drie jaar – dat is het. En nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we het meer in detail hebben over MR en Alert.

HitmanPro

HitmanPro is een zeer beperkt product en kan alleen bedreigingen scannen en elimineren die al in het systeem aanwezig zijn. Het kan uw computer niet in real-time beschermen en biedt geen bescherming tegen ransomware of iets anders. Als basis anti-malware tool naast een conventionele antivirus is het echter behoorlijk effectief.

HitmanPro waarschuwing

Het duurste niveau bevat alles wat Pro biedt en voegt een aantal eigen functies toe. Zo krijgt u realtime bescherming tegen ransomware, PUP, online bankieren, exploit, keylogger en webcam. Ja, de lijst is behoorlijk indrukwekkend en rechtvaardigt het verschil in prijs. Dit is wat HitmanPro Alert automatisch doet zonder dat de gebruiker het weet:

 • Beschermt kwetsbare programma’s. De lijst bevat standaard programma’s zoals Windows Word, Excell, en anderen – soms zijn ze het doelwit van hackers en kunnen ze tegen u worden gebruikt. Wanneer de aanvallers een “open achterdeur” vinden, kunnen ze toegang krijgen tot uw privégegevens. HitmanPro Alert is uitstekend in het beschermen van deze apps en vervangt zelfs geïnfecteerde bestanden door “genezen” bestanden.
 • Beschermt tegen ‘zero-day’ ransomware. Dankzij de CryptoGuard-functie kan het snel encryptiegedrag analyseren: wanneer het iets vreemds detecteert, reageert Alert onmiddellijk. Allereerst maakt het back-ups van de aangetaste bestanden en pas daarna wordt de ransomware geëlimineerd. Nogmaals, alles gebeurt 100% automatisch.
 • Beschermt de privacy van de gebruiker online. Door het gebruikersverkeer te versleutelen, houdt het programma keyloggers op afstand; op die manier kunnen ze uw persoonlijke informatie (zoals creditcardnummers) niet stelen. Bovendien is Hitman Pro Alert uitstekend bestand tegen hacking-exploits. Tot slot waarschuwt het u telkens wanneer de webcam wordt aangezet zonder uw medeweten.

HitmanPro proefversies en gratis versies

In tegenstelling tot de meeste toonaangevende antivirus-/anti-malwareproducten biedt Hitman geen gratis versie. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van een gratis proefversie die rechtstreeks van de officiële website kan worden gedownload. Zowel Hitman Pro als HitmanPro Alert bieden een royale 30-dagen trial. Het is belangrijk om te weten dat er absoluut geen beperkingen zijn bij deze proefversies, en dat gebruikers toegang krijgen tot de volledige versies.

Een van de beste dingen aan de Hitman-proefversies is het feit dat u geen creditcardgegevens hoeft in te voeren. Het enige wat je moet doen om ze te gebruiken is een voornaam, een tweede naam en een echt e-mailadres invoeren. Zodra dat gedaan is, zie je een Download knop verschijnen op het scherm. Het weegt slechts 4.6MB en zal niet meer dan een minuut duren om zijn weg te vinden op uw computer.

Hoewel gratis tests van 30 dagen langzamerhand de nieuwe norm worden, zijn er nog steeds veel producten die slechts 7 of 14 dagen bieden. Plus, Malwarebytes, een rivaliserend anti-malware instrument, biedt alleen een 30-daagse MBG en een gratis (en beperkte) editie, maar geen proefversie. En als u op zoek bent naar een meer traditionele antivirus, probeer dan zeker eens Kaspersky en Bitdefender (beide laten de gebruikers toe om hun producten een volledige maand te testen).

Geld-terug-garantie

Helaas is er geen MBG bij de Hitman-producten. Dat betekent dat u geen geld terug kunt krijgen nadat u tot aankoop bent overgegaan. Dit is nogal vreemd, aangezien de meeste moderne oplossingen wel een Geld-terug-Garantie bieden. We namen contact op met de verantwoordelijken van het bedrijf, en zij bevestigden dat er op dit moment inderdaad geen MBG is voor de Hitman software.

Een positief punt is dat er geen automatische licentieverlenging is, wat betekent dat u niet automatisch zal worden aangerekend zodra uw huidige abonnement is afgelopen. Hier is vernieuwing een handmatige procedure, en het zal alleen worden geactiveerd nadat de gebruiker erom vraagt. Hierdoor onderscheidt HitmanPro Malware Removal and Alert zich van de concurrentie. Dat komt omdat de meeste bedrijven de neiging hebben om altijd automatisch te verlengen tenzij de gebruiker een officieel annuleringsverzoek stuurt.

Ondersteuning en klantendienst

De klantenondersteuning is niet een van de sterkste kanten van HitmanPro. U krijgt er geen Live Chat of telefonische ondersteuning bij, wat jammer is, aangezien deze twee de snelste manieren zijn om professionele hulp te krijgen. Een Live Chat verbindt u binnen enkele minuten met een supportagent, en u kunt in real-time met hem/haar communiceren. En als je meer van de oude stempel bent, is bellen met de supportafdeling misschien wel de beste optie, omdat je dan direct met een persoon spreekt.

SurfRight biedt een FAQ sectie voor elk van de beschikbare Hitman producten, en u kunt ze beide vinden op de officiële website. Deze behandelen alle basis (en meest populaire) vragen zoals “moet ik andere antivirussen verwijderen,” “werkt het op een Mac computer,” “hoe werkt auto-renewal,” en meer. Als u niet tevreden bent met de FAQ, voel u dan vrij om het team een bericht te sturen via dit e-mailadres: [email protected].

Dat is het voor de klantenondersteuning van deze software. Hoewel we zeker graag een Live Chat en telefonische ondersteuning hadden gezien (deze zijn beschikbaar bij toonaangevende oplossingen), is het nog steeds niet zo slecht. Met behulp van de FAQ en de e-mail, zult u in staat zijn om in contact te komen met de agenten van het bedrijf en uw problemen op te lossen. In onze test duurde het minder dan een dag voor ze terugkwamen met een officieel antwoord.

HitmanPro Alternatieven & Concurrenten

Als u niet zeker bent of HitmanPro de beste keuze is, kunt u altijd een kijkje nemen bij de naaste concurrentie. We hebben vijf van de beste alternatieven voor dit product verzameld en raden u aan ze uit te testen. Op die manier zal het veel gemakkelijker zijn om een duidelijk perspectief te hebben en te zien of het een goede keuze voor u is of niet. Hier is de lijst van de meest capabele rivalen:

 • Malwarebytes
 • Scanguard
 • Webroot
 • Spybot Zoeken & Vernietigen
 • Zemana Antimalware

Eindoordeel

Dit is het voor onze HitmanPro review: we hebben de betrouwbaarheid, prijsplannen en klantenservice besproken, en we hebben het over beide pakketten gehad. Samenvattend is het belangrijk om te zeggen dat je op voorhand moet weten naar wat voor een product je op zoek bent. Als het een lichtgewicht anti-malware oplossing is die werkt in combinatie met meer traditionele antivirus, dan kan het een goede keuze zijn.

Als u het behandelt als een soort “second opinion” tool, zal het zijn doel dienen. Voor het verwijderen van infecties die zich diep in het besturingssysteem hebben genesteld, kan het heel nuttig zijn. HitmanPro Malware Removal biedt echter niet eens realtime bescherming; daarvoor moet u overschakelen op het duurdere Alert-pakket. En toch is het op zichzelf lang niet zo effectief als bijvoorbeeld Kaspersky, AVG of Bitdefender.

Bovendien laat de klantenservice veel te wensen over, om nog maar te zwijgen van de prijskaartjes die wel wat lager zouden mogen zijn. En tot slot is dit een Windows-exclusief programma, wat betekent dat u het niet kunt gebruiken op een Mac-computer of mobiele platforms (iOS en Android). Het is aan u om te beslissen of HitmanPro (of Alert) het waard is om voor te betalen, en zelfs als u tegen stemt, raden we nog steeds aan om het te gebruiken als een scanner voor zero-day bedreigingen.

Leave a Comment