Beste Gratis Antivirus Software review en downloaden

Wat is de beste gratis antivirus software in 2021?

PC’s en mobiele telefoons zijn de essentiële apparaten die velen van ons elke dag gebruiken. We hebben ze nodig om te communiceren, te entertainen en te werken. Het is dus normaal dat ze het voorwerp werden van talrijke aanvallen. Ze bevatten de informatie over een gebruiker, zijn of haar creditcards, foto’s, scans van documenten, wachtwoorden voor social media-accounts en andere waardevolle zaken. De apparaten van vandaag hebben betrouwbare bescherming nodig.

Het vinden van een goede gratis antivirus is moeilijk, maar het vinden van de beste lijkt voor sommigen misschien onmogelijk. Gelukkig is dat niet zo. We hebben dit overzicht van de beste gratis antivirusprogramma’s van 2021 gemaakt, zodat u gemakkelijk uw keuze kunt maken. U kunt het rapport lezen, en het zal u helpen de beste antivirus te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Afhankelijk van uw voorkeuren, het apparaat en het besturingssysteem, zult u de beste gratis antivirus voor uzelf en uw gezin vinden. Let op onze beoordeling van elk van deze antivirusprogramma’s en kies verstandig.

Antivirus Lab Test Resultaten

De resultaten die we hebben opgenomen in de volgende review zijn gebaseerd op het bewijs van onafhankelijke lab rapport resultaten. Het vinden van de noodzakelijke antivirus is ingewikkeld, vooral omdat gesponsorde labs vaak valse informatie geven. Gelukkig is het controleren van de antivirussen op hun capaciteit zeer essentieel voor de effectiviteit van de organisatie.

Daarom is het gebruikelijk dat betrouwbare websites de resultaten van hun tests en suggesties publiceren. Wij geloven dat het vinden van goede gratis antivirus mogelijk is met de hulp van professionals die ze controleren alvorens een definitieve beslissing te nemen. Wij onderzochten vele reviews over het volgende onderwerp om de meest betrouwbare bronnen te vinden. Dergelijke lab rapporten onderscheiden de mogelijkheden van antivirus tools gebaseerd op verschillende onderwerpen.

Onze specialisten hebben ze vergeleken, en de beschermingsprogramma’s die in de meeste gevallen koploper bleven zijn opgenomen in dit rapport. Deze review bevat de beste gratis antivirus opties gebaseerd op de resultaten van grondige testen.

1. Avast Gratis Antivirus

Avast Gratis Antivirus
Avast Free Antivirus is een van de populairste hedendaagse antivirusprogramma’s op de markt, en met een goede reden. In tegenstelling tot veel andere varianten, biedt deze software een breed scala aan beschermingsfuncties zonder dat u hoeft te betalen. Avast neemt vrijwillig deel aan onafhankelijke tests, wat een positieve weerspiegeling is van zijn bereidheid om te verbeteren en transparant te blijven als merk. De gratis versie van deze gratis antivirus bevat browserbescherming, malwaredetectie, wachtwoordbeheer, netwerkbeveiligingsscanner, slim scannen en cybercapture. Avast is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iPhone/iPad, wat het een van de meest aanpasbare gratis antivirusprogramma’s maakt.

De voordelen van Avast Free Antivirus komen voort uit de geweldige functies. Het biedt uitstekende bescherming voor nul prijs, en het detectiepercentage van malware is hoog. Het richt zich op de belangrijkste aspecten die belangrijk zijn bij thuisbeveiliging en biedt een verscheidenheid aan opties voor alle apparaten.

Het scoort hoog op malwaredetectie en is een van de leiders onder de gratis antivirussoftware. Het is ook flexibel, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Om te voorkomen dat de prestaties van het apparaat worden onderbroken, biedt Avast de gaming-modus die de persoon niet stoort wanneer hij of zij de tablet voor zichzelf gebruikt, waarbij pop-upvensters worden geblokkeerd.

Avast heeft echter ook een aantal nadelen. Met name zijn malware detectie tools hebben nog steeds te kampen met verschillende problemen, in vergelijking met de andere programma’s. Het scoort verschillend op elk platform dat het beschermt, en dit aspect is waardevol om te overwegen bij het kiezen van de specifieke antivirus voor verschillende apparaten. Avast biedt ook geen ondersteuning voor het importeren van gegevens van andere wachtwoordbeheerprogramma’s. Soms kan de screening van Avast uw computer of telefoon vertragen.

Conclusie

Avast is een populaire antivirus die zijn doeltreffendheid heeft bewezen in de gratis versie. Als u onder de indruk bent van de gratis variant, zult u de premium versie geweldig vinden, omdat deze nieuwe functies toevoegt en het beveiligingsniveau merkbaar verhoogt.

2. TotalAV Gratis Antivirus

TotalAV Gratis Antivirus
TotalAV is een prachtige oplossing die lichtheid en functionaliteit combineert. Deze antivirus kan worden geïnstalleerd op Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten, wat hem perfect aanpasbaar maakt. Als relatief nieuwe antivirussoftware op de markt, biedt het een gratis startscan na de installatie en registratie om te helpen bij het identificeren van de belangrijkste problemen.

TotalAV gratis antivirus detecteert malware. In tegenstelling tot veel andere gratis opties, biedt deze antivirus de mogelijkheid om de prestaties van het apparaat te optimaliseren door het analyseren van de programma’s en bestanden die erop staan. Het vermindert de prestaties van uw smartphone of pc niet en werkt in de stille modus, zodat u niet wordt afgeleid van het werken, het spelen van games of het bekijken van films. Het helpt om het werk veel soepeler te laten verlopen. TotalAV free antivirus heeft ook een eenvoudig en intuïtief ontwerp en reageert op alle processen in de tablet die het beschermt.

TotalAV heeft een hoog detectiepercentage van malware, zelfs in zijn gratis versie. Het scoort hoog in de onafhankelijke tests en neemt niet te veel ruimte in op het apparaat. Het doet ook zijn best om zowel de prestaties als de veiligheid tegelijkertijd te verbeteren. Deze gratis antivirus biedt een rapport over privacy condities en doet aanbevelingen over hoe deze te verbeteren.

Hoezeer we TotalAV ook waarderen, we moeten toch toegeven dat sommige van zijn functies voor verbetering vatbaar zijn. Als je vragen hebt, wil je misschien niet lang wachten in een wachtrij van het ondersteuningsteam, maar om hoger op de wachtlijst te komen is Priority Support nodig. Het is ook niet geschikt voor mensen die geen account willen aanmaken om de antivirussoftware te installeren.

Conclusie

TotalAV is nog beter in de prepaid opties: het biedt een effectievere detectie van malware en real-time virusbescherming. Het biedt ook toegang tot firewall instellingen op afstand, apparaat optimalisatie, en browser extensie.

3. AVG AntiVirus Gratis

AVG AntiVirus Gratis
AVG AntiVirus is een van de beste antivirussoftware die gratis kan worden gedownload. Het heeft veel eenvoudige functies die ook gebruikelijk zijn bij andere gratis antivirussoftware, maar het biedt ook een aantal bonusfuncties. Het is snel te installeren en aan te passen aan uw plannen en schema. De gratis versie biedt u een malware scan van het apparaat of een gedeeltelijke screening als u wilt dat het sommige mappen negeert.

Het beschermt uw online activiteiten door de websites te controleren op potentiële bedreigingen. AVG is een uitstekende gratis antivirus omdat het het apparaat ook beschermt tegen phishing en de parameters van de toepassingen op het apparaat en hun prestaties bijhoudt. Dit merk biedt zijn producten aan voor Windows, Mac en Android (meer details AVG review).

AVG AntiVirus is eenvoudig en intuïtief in gebruik en stelt een gebruiker in staat om de voorkeuren voor het antiviruswerk aan te passen. Het kan worden aangepast aan alle vereisten van de gebruiker of de standaardaanpak toepassen die door het programma standaard wordt voorgesteld. Het wordt ook automatisch bijgewerkt, zodat u geen extra tijd hoeft te besteden aan het controleren op de nieuwste versies. De functies die deze antivirus biedt, zijn anders in de gratis versie, die meer omvat dan een basispakket aan beveiligingshulpmiddelen.

Met zo veel functies die AVG AntiVirus biedt, is het teleurstellend dat er geen versie voor iOS is. Voor gebruikers die niet van meldingen houden, kunnen de pop-ups met reclame voor updates van de betaalde versie afleidend zijn. Soms kan het scannen de werking van het apparaat vertragen.

Conclusie

AVG AntiVirus biedt uitstekende functionaliteit met een zeer individueel perspectief. Het zorgt voor bescherming op vele niveaus, maar het heeft ook veel meer te bieden in de betaalde versie. Het Internet Security-plan bevat bijvoorbeeld webcambeveiliging, uitgebreide firewallcontrole en verbeterde beveiliging tegen ransomware.

4. Avira Antivirus

Avira Antivirus
Avira heeft het recht om een van de beste antivirusprogramma’s in het veld te worden genoemd. Het heeft een enorm aantal functies die het gratis aanbiedt, waardoor zijn gebruikers volledig beschermd zijn. Avira’s functies omvatten alle beschermingstools die nodig zijn om u te beschermen tegen alle soorten malware. Avira heeft een ongewone functie die het onderscheidt van vele andere gratis antivirussoorten: Protection Cloud.

Protection Cloud is een dynamische interactie tussen het apparaat van de gebruiker en de enorme database van bestanden en programma’s. Wanneer het programma een mogelijk schadelijk bestand detecteert, stuurt het zijn afdruk in real-life tempo naar zijn cloudruimte, waar het wordt gescand en vergeleken met andere markeringen. Daarna stuurt Avira het rapport terug naar het apparaat.

Avira is een innovatieve gratis antivirussoftware omdat het de meest uitgebreide cloud-opslag van alle imprints van de bestanden wil creëren, wat het efficiënter maakt. In Avira kunnen scans worden gepland. Het laat ons ook toe om specifieke bestanden of mappen te negeren of zelfs bepaalde types van malware uit te sluiten van identificatie. Deze gratis antivirus is beschikbaar voor Windows en Mac, maar het heeft ook betaalde versies voor iOS en Android.

Wij zijn van mening dat Avira de aandacht verdient vanwege zijn innovatie met Protection Cloud. Deze factor maakt Avira zeer effectief omdat de database voortdurend wordt verbeterd. Het maakt deze gratis antivirus ook lichter omdat het niet alle imprints hoeft te downloaden naar het apparaat. Avira is ook zeer aanpasbaar en biedt u de mogelijkheid om gratis extra beschermingslagen te downloaden.

Niet alle functies van Avira zijn beschikbaar in de gratis versie voor alle tablets, en de Windows-variant is het meest uitgebreid. We vinden het ook niet de beste optie voor degenen die alleen de basisfuncties nodig hebben.

Conclusie

Avira Antivirus is uitstekend voor uitgebreide bescherming. Het is de beste keuze als u specifieke voorkeuren in gedachten heeft en het werk van al uw programma’s wilt controleren. Het heeft echter geavanceerde betaalde versies. Zo biedt Avira Internet Security Suite en Avira Prime voor meer veiligheid.

5. Kaspersky Beveiligings Cloud Gratis

Kaspersky Beveiligings Cloud Gratis
Kaspersky is bij velen bekend omdat het universeel is voor de meeste eisen. De functies van Kaspersky zullen de meeste mensen aanspreken, vooral omdat het beschikbaar is voor Windows, iOS en Android. Deze gratis antivirussoftware is effectief in het vinden van malware, en het is ook een van de meest effectieve. Kaspersky biedt echter niet alleen de nodige bescherming. Het biedt ook de mogelijkheid om wachtwoorden te beheren en houdt de veiligheid van het netwerk in stand.

Met Kaspersky kan een gebruiker ook een beveiligingsniveau kiezen, afhankelijk van zijn wensen en de capaciteit van het apparaat. Het past scans aan de gebruiker aan en heeft een stille modus zodat je de telefoon of PC zonder onderbrekingen kunt gebruiken. Kaspersky heeft ook een goed zelfverdedigingssysteem, waardoor het niet kwetsbaar is voor schadelijke aanvallen. Een persoon kan ook de specifieke tijd, het tempo en de bestanden voor de scan kiezen, wat deze gratis antivirus zeer aanpasbaar maakt.

Kaspersky is een van onze favoriete antivirusprogramma’s omdat het uitstekende functies heeft die aan elke behoefte kunnen worden aangepast. Het ziet het werk van het apparaat als zeer belangrijk, en het kan prestaties boven de veiligheid stellen wanneer dat nodig is.

Als je het scannen vergeet, doet het dit in plaats van jou als je er regelmatige controles voor inplant. Het beschermt zelfs je mail en al het geheugen dat op het systeem is aangesloten en kan specifieke programma’s beschermen tegen verandering als die de hoogste prioriteit hebben (kijk maar in de Kaspersky review).

De interface van Kaspersky kan echter overweldigend zijn voor wie geen tijd heeft om de scanning aan te passen. We werden ook afgeleid door het trage proces van registratie en downloaden, dus deze beslissing moet niet worden genomen zonder bereidheid om er wat tijd aan te besteden.

Conclusie

Kaspersky combineert een verscheidenheid aan tools en de verbetering van de systeemprestaties als uw apparaat niet het nieuwste is. Het heeft echter nog veel meer te bieden. Afhankelijk van je voorkeuren, biedt Kaspersky meer functies voor zijn gratis suite, maar heeft het ook veel producten voor andere doeleinden.

6. Sophos Home Gratis Review

Sophos Home Gratis
Sophos is een antivirus die de aandacht verdient vanwege zijn enorme potentieel en hoge scores in de onafhankelijke tests. Het heeft verschillende soorten malware scans. Het is een van de meest succesvolle antivirus programma’s met zijn scores op phishing bescherming. Deze antivirus is geschikt voor thuis en bedrijven.

Sophos Home heeft een eenvoudige en intuïtieve interface. De gratis versie bevat ook web scanning van alle websites. Het stelt een gebruiker in staat om de apparaten die zijn toegevoegd aan het beschermingsnetwerk op afstand te beheren. U kunt Sophos Home dus samen met uw familieleden of vrienden gebruiken, vooral als u degene bent die anderen altijd helpt met computers. De makers benadrukken dat ze goede resultaten hebben bereikt bij het testen en virusdetectie dankzij de volgende generatie AI-technologieën. Het werkt in real-time, dus het helpt om de bedreiging te identificeren en aan te vallen voordat het schadelijk wordt.

We houden van Sophos vanwege zijn eenvoud en de mogelijkheid om te helpen met de bescherming van de pc’s van andere mensen om de verenigde stabiliteit te behouden. Het is gemakkelijk te begrijpen door zijn ontwerp, dat de gebruiker niet zal misleiden van de meest kritische functies en taken van het antivirus. Aangezien deze antivirus op afstand toegang biedt tot andere apparaten, hoeft een persoon deze niet te openen of te zoeken, wat handig is als hij of zij niet in de buurt van iemands familie woont.

Sophos is niet beschikbaar voor andere tablets behalve Mac en Windows, wat een beetje teleurstellend is. Het heeft ook geen kwetsbaarheidsscan, wat een geweldige toevoeging zou zijn aan de functionaliteit.

Conclusie

Sophos Home is een stijlvolle en functionele keuze die een effectief systeem heeft om bedreigingen te detecteren. Het heeft een aantal andere gratis tools om uit te kiezen, maar de betaalde functies zijn nog beter. Zowel de thuis- als zakelijke opties zijn zo gevarieerd dat ze nuttig kunnen zijn voor verschillende persoonlijke doeleinden.

7. Bitdefender Antivirus Gratis Editie

Bitdefender Antivirus Gratis Editie
Bitdefender Antivirus is een software voor de liefhebbers van minimalisme en nauwkeurigheid. Dit programma draait op Windows, Mac en Android, maar het is nog niet beschikbaar voor iOS. Het is geschikt voor mensen die geen fan zijn van antivirusprogramma’s met een ingewikkelde interface. Gelukkig bereikt Bitdefender Antivirus zijn doel toch aanzienlijk in zijn gratis editie.

Bitdefender gratis antivirus is goed in het detecteren van spyware en malware, wat bewijst dat hoge technologieën geen overweldigend design nodig hebben. Het biedt anti-phishing en website bescherming, waardoor het net zo functioneel is als vele andere gratis en premium antivirus programma’s. Het maakt het mogelijk om een bepaald bestand of een bepaalde map te scannen, zonder dat een analyse van het hele systeem nodig is, waardoor er aanzienlijk minder tijd verloren gaat. Dat wordt bereikt door de drag-and-drop functie.

Bitdefender Antivirus onderzoekt ook het verdachte gedrag van alle programma’s en rapporteert het probleem onmiddellijk nadat het een probleem en de oplossing ervoor heeft herkend.

We houden van Bitdefender vanwege de eenvoud en de duidelijke uitleg van elke actie die het uitvoert. De detectiepercentages zijn hoger dan van sommige betaalde antivirusversies, wat het een geweldige oplossing maakt voor de primaire problemen van elke tablet. Dit antivirusprogramma vergelijkt alle bestanden, URL’s en apps met zijn database van bedreigingen en werkt deze regelmatig bij.

Hoewel Bitdefender een geschikte oplossing is voor primaire bescherming, biedt het niet de extra functies. Er zijn zeer weinig opties om aan te passen en aan te passen aan uw voorkeuren, hoewel dit wordt gedaan om het betrouwbaarder en efficiënter te maken. Deze antivirus vereist ook geduld met downloaden en installeren omdat het proces niet snel is.

Conclusie

De gratis editie van Bitdefender is geschikt voor de meerderheid van de gevallen. Toch is er ook een geavanceerde versie voor degenen die een hoger beveiligingsniveau nodig hebben. Als u geïnteresseerd bent in het blokkeren van spam, bescherming van financiële transacties en ouderlijk toezicht als een paar voorbeelden van zijn volledige potentieel, bekijk dan al zijn aanbiedingen.

8. Adaware Antivirus Gratis

Adaware Antivirus Gratis
AdAware Antivirus Free is een lichte versie van een functionele en flexibele antivirus die verschillend kan worden gebruikt, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker. AdAware is snel en overbelast uw computer niet. Het heeft het merendeel van alle functies die nodig zijn voor primaire bescherming.

Het heeft bijvoorbeeld een schild tegen alle soorten malware in het hele systeem of een specifiek bestand, map of programma op het apparaat. Net als bij sommige andere antivirusprogramma’s, kan deze gratis antivirus worden gebruikt om scans te plannen. Deze goede gratis antivirus is ook ongewoon in zijn vermogen om samen te werken met de andere antivirussoftware op hetzelfde apparaat. Het zal werken als een extra hulp als u er zeker van wilt zijn dat uw belangrijkste antivirus niets belangrijks heeft gemist tijdens de scan. Het is nog steeds alleen beschikbaar voor Windows.

Wij houden van AdAware Antivirus Free omdat het licht is en geen negatieve invloed heeft op het apparaat. Het neemt niet te veel plaats in op uw computer en kan gecombineerd worden met andere antivirusprogramma’s, dus het is aanpasbaar en ongecompliceerd. Als u iets nodig hebt dat efficiënt is maar niet te ingewikkeld in het gebruik, is het een goede keuze.

Desalniettemin heeft AdAware geen extra functies, terwijl sommige andere programma’s die wel bieden. Het biedt geen bescherming tegen phishing en scant de toepassingen niet, controleert hun werking niet, afgezien van de geplande scans.

Conclusie

AdAware is een eenvoudige, makkelijk te gebruiken goede gratis antivirus die geen ervaring met dergelijke software vereist om het vlot te laten werken. Hoewel het mist in het aantal functies, biedt het deze in de betaalde versie. Sommige van de extra instellingen omvatten ouderlijk toezicht, e-mail analyse en internet bescherming.

9. COMODO Antivirus Gratis

COMODO Antivirus Gratis
COMODO Antivirus is een uitstekende gratis antivirus omdat het je voorziet van elke ervaring en functies die je nodig hebt, afhankelijk van je interesses en bereidheid om inspanningen te investeren in het wijzigen van instellingen. Het kan eenvoudig zijn, wat wordt bewezen door zijn eenvoudige en mooie interface. Toch kan het veel meer bieden als je geïnteresseerd bent, omdat deze antivirussoftware veel functies heeft die je kunt gebruiken.

COMODO heeft extreem flexibele scans: het is bijvoorbeeld altijd beschikbaar om het hele apparaat of slechts één specifiek bestand te analyseren en het onderzoekt het gedrag van elk verdacht programma. Naast een succesvolle detectie van malware, maakt COMODO Antivirus Free ook gebruik van cloud scanning, waardoor het niet te veel geheugen inneemt op de tablet. Als u wilt dat het sommige bestanden weglaat omdat ze te lang zijn om te scannen, zal COMODO ze niet opnemen.

Het isoleert de schadelijke programma’s en gegevens onmiddellijk om de veiligheid te garanderen. Het beschikt ook over het virtuele model dat zal helpen bij het controleren van de programma’s die u hebt gedownload. Deze gratis antivirus kan worden gedownload voor Windows, Mac, Linux, en Android.

Wij houden van COMODO Antivirus omdat het functies heeft die het multifunctioneel maken op verschillende niveaus. De virtualisatie maakt het mogelijk om alle apps die een gebruiker downloadt te testen zonder schade aan het apparaat. Je kunt ervoor kiezen om een wachtwoord aan COMODO toe te voegen zodat het beter beschermd is. Over het algemeen zijn de flexibiliteit en aanpasbaarheid fantastisch.

Desondanks is COMODO misschien niet de beste applicatie voor malware detectie. De resultaten zijn niet zo hoog als bij sommige andere antivirus programma’s. Dit programma kan ook een beetje opdringerig zijn: als u zijn extra toepassingen en hulpmiddelen niet wilt, zorg er dan voor dat u de installatie-aanbiedingen controleert. Het kan bijvoorbeeld zijn browser toevoegen aan het pakket.

Conclusie

COMODO is een zeer flexibele antivirus die geschikt is voor alle mensen met verschillende voorkeuren voor het beveiligingsniveau. Hoewel het enkele extra functies gratis aanbiedt, is de uitgebreide versie nog nuttiger. COMODO heeft verschillende varianten voor thuis en voor bedrijven die verschillende functies hebben, afhankelijk van het apparaat en het doel.

10. ZoneAlarm Gratis Antivirus

ZoneAlarm Gratis Antivirus
ZoneAlarm Free Antivirus is een betrouwbare en krachtige antivirus die de standaardfuncties van gratis programma’s combineert met een aantal geweldige opties die meestal beschikbaar zijn in betaalde antivirussoftware. ZoneAlarm is alleen beschikbaar voor Windows, maar zijn functies verdienen desalniettemin uw aandacht.

Deze gratis antivirus detecteert en verwijdert virussen, spyware, Trojaanse paarden, wormen, bots en andere gevaren. Het maakt het ook mogelijk om zijn browserbeveiliging te gebruiken via zijn Web Secure Free Chrome-extensie. Deze functie omvat anti-phishing en waarschuwt voor verdachte websites of bestanden.

Als u in de VS woont, hebt u nog een coole functie tot uw beschikking: identiteitsbescherming. ZoneAlarm is een uitstekend gratis antivirusprogramma dat dagelijks updates geeft over kredietbeveiliging en ondersteuning biedt aan slachtoffers van hackers en cybercriminelen in het algemeen. Het is echter niet waar we het meest van houden. De gratis versie van deze antivirus bevat een firewall, die de onzichtbaarheid van de computer van de gebruiker garandeert en zeer effectief is tegen de cyberaanvallen.

Deze antivirus is uniek vanwege de flexibiliteit van scans en extra functies. ZoneAlarm kan in een stille modus werken om afleiding te voorkomen. Zijn firewallfunctie is een aangename toevoeging aan een gratis versie. Deze antivirus verdient ook aandacht vanwege het wachtwoord in de instellingen dat de antivirus nog meer zal beschermen. Het biedt ook extra beschermingslagen als u geïnteresseerd bent.

ZoneAlarm is echter niet beschikbaar voor veel tablets, dus het is niet geschikt voor alle mensen. Deze antivirussoftware is ook niet de lichtste, en het kan de prestaties van uw pc vertragen.

Conclusie

ZoneAlarm is een creatieve en effectieve oplossing voor de problemen van malware, internetbeveiliging en identiteitsbescherming. De betaalde versies zijn echter veel flexibeler en bieden een breed scala aan beveiligingsmethoden, afhankelijk van uw behoeften. Ze zijn beschikbaar voor pc’s en mobiele toestellen.

Is Windows Defender goed genoeg?

Voor Windows wordt Windows Defender beschouwd als de standaardoplossing. Maar is het perfect? Voldoet het aan de verwachtingen? Deze antivirus is niet slecht: hij biedt de primaire ondersteuning en heeft ook enkele extra functies zoals een firewall. De interface is ook gemakkelijk te begrijpen.

Onlangs introduceerden de makers een verbeterde versie van het antivirus. Het is dus begrijpelijk dat voor sommige mensen, Windows Defender antivirus goed genoeg is. Er valt echter nog veel te verbeteren aan deze antivirussoftware. Windows Defender scoort zelden hoog in onafhankelijke laboratoriumtests, en deze factor is verontrustend. Dit programma heeft ook niet veel extra functies die veel andere antivirusversies wel hebben, dus het algemene niveau van bescherming is misschien niet zo hoog als het zou kunnen zijn.

Het heeft ook geen snel bijgewerkte database van malware, en dit kan ernstig gevaar opleveren voor het apparaat. In vergelijking met vele gratis antivirus programma’s, behaalt het zelden hogere resultaten dan een van hen. Hoewel we de vooruitgang zien, is het nog steeds niet genoeg om de bescherming van veel apparaten te garanderen.

Gratis antivirus vs. Betaalde antivirus

Veel mensen weten niet zeker of ze moeten betalen voor antivirus als veel gratis opties ook goed zijn. Zijn er goede gratis antivirus programma’s? We hebben een aantal varianten van antivirussoftware opgesomd die voor velen voldoende zijn, dus we geloven dat het mogelijk is. Maar het is niet altijd genoeg, en soms kan het probleem zeer schadelijk zijn.

Voor mensen die hun apparaten voor hun werk gebruiken, is de geavanceerde versie een must, omdat er veel meer op het spel kan staan bij een eventuele verstoring. Voor degenen die veel waardevolle gegevens op hun smartphones of pc’s opslaan, kunnen andere opties nodig zijn. Als u uw gezinsleden wilt helpen met hun beveiliging, hebt u waarschijnlijk een antivirus nodig die meerdere apparaten ondersteunt.

Als u een ouder bent, hebt u misschien ook een functie voor ouderlijk toezicht nodig. Ondanks de effectiviteit van gratis versies, detecteren veel betaalde antivirusprogramma’s de malware efficiënter vanwege de meer regelmatige updates. Zeer weinig gratis apps beschermen uw identiteit en webcam. Het is ook gebruikelijk dat de ondersteuning voor betaalde versies veel sneller is dan voor de gratis versies. En als u niet van pop-ups of vervelende berichten houdt, heeft betaalde software die zelden.

  Free antivirus Paid antivirus
Malware detection
Ad-free  
Parental Control  
Firewall  
Fast updates  
Top-priority customer assistance  
Supports multiple devices  
Identity protection  
Webcam protection  

Hoe kom ik aan gratis antivirus?

Om gratis antivirus te krijgen, zoek de website van het product dat u bevalt. Kies de gratis versie en download het bestand. Nadat het bestand is gedownload, voert u het uit en volgt u de installatie-instructies. Wees voorzichtig dat u geen producten installeert die u niet wilt.

Onze andere Tops van Beste Antivirus Software

  1. Beste antivirus software
  2. Beste antivirus voor Android apps
  3. Beste antivirus voor iPhone OS
  4. Beste antivirus voor bedrijven
  5. Beste antivirus voor Mac

Overzicht

Het vinden van een goede gratis antivirus lijkt misschien een moeilijke taak, maar we hopen dat dit overzicht nuttig voor u was. Kies de antivirus die bij uw behoeften en levensstijl past, en u zult tevreden zijn.

Veel gestelde vragen over gratis antivirus software

Voert Avast Free Antivirus ook scans uit als de computer offline is?

Avast Free Antivirus scant ook wanneer de computer offline is, dankzij bepaalde functies. Allereerst kan Avast Free Antivirus een on-demand scan of een volledige scan uitvoeren in de veilige modus zonder netwerken. Bovendien is er een Boot-Time Scan die uw pc opnieuw opstart en verdachte programma’s detecteert.

Hoe lang is Avast Free Antivirus goed voor?

Avast Free Antivirus is goed voor een jaar. De eerste licentie wordt geactiveerd na installatie. Als deze verloopt, kan de gebruiker de licentie met nog een jaar verlengen om van het volledige scala aan functies van deze versie te genieten. Dit is mogelijk door naar “Licenties op deze PC” te gaan op het scherm van het programma op uw apparaat.

Is Total AV echt gratis? Waarom brengt TotalAV meer in rekening dan ik verkies?

Er is een gratis Total AV-versie met een basisscan. Total AV brengt echter kosten in rekening voor geüpgrade pakketten, de verlenging ervan of extra functies. Men kan betalen voor de auto-renewal die is ingesteld in de oorspronkelijke instellingen. Ten slotte wordt de prijs voor het nieuwe pakket 15 dagen vóór de datum van de verlenging in rekening gebracht.

Hoe lang duurt het om een terugbetaling te krijgen van Total AV?

Nu, kan men een terugbetaling krijgen van Total AV in enkele werkdagen. Ze zijn erin geslaagd om het terugbetalingsbeleid te verbeteren en het transparanter te maken. Dus, de tijd voor de terugbetaling is aanzienlijk verminderd. Toch, zoals de gebruikers melden, sommige gecompliceerde gevallen weken nodig voor de restitutie te gaan.