BullGuard Antivirus Review (2021): Is BullGuard goed en veilig in gebruik?

Gemakkelijk te gebruiken en betaalbare oplossing met hoge detectiepercentages en een aantal nuttige add-ons.

Waarom BullGuard?

Het bedrijf is in 2002 opgericht door Deense ondernemers. In de meer dan 15 jaar van zijn bestaan is het uitgegroeid tot een herkenbaar merk. Vanaf vandaag levert BullGuard complete cross-platform anti-malware producten, maar ook mobiele beveiligingssoftware en IOT (Internet of Things) oplossingen. In de meeste BullGuard reviews wordt het beschreven als een robuuste en betrouwbare tool voor basisbescherming. Wat zijn de sterke en zwakke punten van BullGuard antivirus? Lees verder om de details te leren.

Dankzij hun beleid van betaalbare prijzen, bliksemsnelle klantenondersteuning en kortingen, hebben ze een product gemaakt dat over de hele wereld populair is. Deze antivirus is licht van gewicht en heeft weinig tot geen invloed op het systeem. Het heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp. Met meer dan gemiddelde onafhankelijke testresultaten, een lijst van eenvoudige maar nuttige functies, en constante updates, wordt het een must-have.

Vergeleken met de vorige versies zijn de 2021 BullGuard-pakketten behoorlijk indrukwekkend. U vindt antivirusoplossingen voor alle belangrijke platforms. Ons team van deskundigen heeft elk aspect en elke functie van BullGuard grondig onderzocht. In deze BullGuard antivirus review vertellen we u alles over de sterke en zwakke kanten van dit product.

Het beste voor

 • Gebruikers die op zoek zijn naar gebruiksgemak en minimale impact op het systeem
 • Regelmatige gebruikers die op zoek zijn naar bovengemiddelde bescherming
 • Alle belangrijke platforms, inclusief mobiele telefoons

De lijst met voor- en nadelen

Voordelen

 • Lichtgewicht en snel
 • Compatibel met eerdere Windows-versies, waaronder Windows Vista (zowel 32 als 64)
 • Antivirusbescherming is bovengemiddeld
 • De meeste extra functies komen van pas
 • Bijna geen invloed op systeemprestaties
 • Ontwerp en bruikbaarheid zijn uitstekend

Nadelen

 • Anti-malware bescherming zou beter kunnen
 • Het aantal extra’s is beperkt
 • Voor Android en Mac moet een premium versie worden aangeschaft

BullGuard prijzen

Zoals gezegd is BullGuard al meer dan 15 jaar op de markt. Dankzij die ervaring kan het bedrijf de juiste prijs voor zijn producten bepalen en potentiële klanten aantrekkelijke aanbiedingen doen. Laten we eens een snelle blik werpen op de huidige prijskaartjes voor een jaar bescherming:

 • BullGuard Antivirus – $29,99/jaar ($23,99 met korting)
 • BullGuard Internet Security – $59,99/jaar
 • BullGuard Premium bescherming – $99,99/jaar
 • BullGuard Mobile Security – $19,95/jaar

Let op: de antivirusoplossing voor mobiele apparaten is ook gratis verkrijgbaar. Het bevat de meeste essentiële functies en biedt bescherming voor één apparaat.

Voor de rest van de producten geldt dat elk pakket, inclusief Premium Protection, gratis kan worden uitgeprobeerd. Het meest basale plan – BullGuard Antivirus – is beschikbaar met een proefperiode van 15 dagen, terwijl de andere twee 30 dagen gratis kunnen worden getest. Bovendien hoeft u niet eens uw creditcardgegevens door te geven om de proefversie te krijgen (u moet later wel een account aanmaken).

Betrouwbaarheid en beveiliging

Als het gaat om bescherming tegen virussen en malware, doet BullGuard antivirus zijn werk goed, hoewel er enkele zwakke punten en omissies zijn. Terwijl de meeste aanbieders een standaardmodel gebruiken, bestaande uit 3 componenten (het vergelijken van handtekeningen, een heuristische analyse en het verzamelen van monsters) voor het detecteren van mogelijke bedreigingen, past BullGuard slechts twee elementen toe. Dat zijn een “signature matching” en een heuristische analyse.

In de praktijk betekent dit dat het niet zo goed is in het detecteren van nieuwe bedreigingen als zijn tegenhangers. Maar toch kan het de meeste virussen en sommige soorten malware goed aan. De resultaten van de laboratoriumtests kunnen als inconsistent worden omschreven. Zowel AV-TEST als AV-Comparatives bevestigen dat de software zeer goed presteert bij de detectie van wijdverspreide bedreigingen. Maar als het aankomt op het detecteren van ‘zero-day’-bedreigingen, blijft het achter bij de meeste rivalen.

Bescherming tegen malware

Hoewel BullGuard niet de krachtigste antivirus is in termen van beveiligingsalgoritmen en real-world tests, komt het met bovengemiddelde resultaten. BullGuard is zeer goed in staat om 100% van de bekende malware en 99% van de zogenaamde ‘zero-day’-bedreigingen te blokkeren. Het bewees zijn waarde tijdens de praktijktests van ons team.

De antiphishingbescherming is ook behoorlijk indrukwekkend. Hoewel het achterblijft bij Norton (slechts 3%), is BullGuard erin geslaagd de overgrote meerderheid van de bedreigingen te blokkeren. Op het gebied van URL-blokkering presteerde het vrij goed en behaalde het een score van 89%, waarmee het in de lijst van de top-10 antivirusoplossingen op de markt komt.

Het grootste probleem met deze antivirus is zijn inconsistentie. In recente tests is het erin geslaagd om in de top-8 te komen, terwijl het slechts een paar maanden geleden nog ver achter de leiders lag.

Opties voor scannen

De lijst met beschikbare scans bevat snelle, volledige en kwetsbaarheidstests. U kunt ze direct vanaf het dashboard starten, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak van de software. Net als bij de meeste rivalen kunt u bij BullGuard geplande scans starten, handmatig bestanden/mappen op uw apparaat scannen en zelfs een USB-apparaat controleren om te zien of het besmet is of niet.

Alle typen scans zijn beschikbaar, zelfs in het meest basale niveau. De kwetsbaarheidsscan spoort niet-ondertekende stuurprogramma’s op die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn. Wi-Fi-beveiliging, Windows Updates en instellingen voor automatisch uitvoeren zijn andere gebieden die worden gescand. De aanpasbare scans bieden veel ruimte om het proces te verfijnen. U kunt kiezen welke harde schijven, mappen en bestanden moeten worden gecontroleerd, wat er moet gebeuren als de antivirus bedreigingen vindt en nog veel meer.

De scans nemen minder tijd in beslag dan het gemiddelde in de sector. En u kunt het apparaat gewoon blijven gebruiken terwijl de scan op de achtergrond wordt uitgevoerd. Zelfs de volledige scan zat ons niet in de weg en zorgde ervoor dat we gewoon door konden werken.

Gebruiksgemak

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid staat BullGuard antivirus met gemak in de top-3. Alles is echt eenvoudig, van het aanmelden tot het instellen. De app zelf heeft een strak, modern ontwerp met wat vintage vibes. Het hoofdvenster toont verschillende vierkante panelen (tegels) die toegang geven tot alle essentiële functies met een enkele klik. Als u wilt upgraden naar de premium versie, kunt u dit direct doen vanuit hetzelfde venster door te klikken op de knop “Upgrade nu”.

Downloaden en installeren

Voordat u BullGuard downloadt en installeert, moet u een abonnement kiezen dat het beste bij u past. Zodra u op “downloaden” klikt, verschijnt er een klein installatieprogramma op uw apparaat. De installatieprocedure is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Nadat de installatie is voltooid, vraagt de antivirus u om een account aan te maken.

U moet de computer of het apparaat opnieuw opstarten, en daarna zal BullGuard de nieuwste updates downloaden van de officiële website. Het wordt aanbevolen om de eerste keer dat u het antivirusprogramma start een volledige scan uit te voeren.

Gebruikersinterface

Het team achter de nieuwe interface heeft ervoor gezorgd dat het een van de meest intuïtieve en goed uitziende ontwerpen op de markt is. Alles staat recht voor je, maar voor sommige gebruikers kan dat eerder een nadeel dan een voordeel zijn. Het zit zo – je vindt kwetsbaarheidsscans en zelfs het logo van het bedrijf Game Booster-modus op het hoofdscherm, terwijl antivirusspecifieke opties niet aanwezig zijn. Dat is een twijfelachtige ontwerpbeslissing.

Het zal even wennen zijn, dat is waar, maar de meeste gebruikers lijken van deze aanpak te houden. De vervolgkeuzelijst is een geweldige functie, en het stelt u in staat om vrijwel elk menu/optie binnen 1-2 klikken te openen. Het ontwerp is een beetje retro en lijkt erg op wat we 10-12 jaar geleden hebben gezien.

Prestaties

BullGuard voegt maar liefst acht processen toe aan het systeem (u kunt ze controleren in Taakbeheer). Ze overbelasten het OS, het RAM en de CPU echter niet. Het gemiddelde RAM-verbruik is 200 MB. Dat is een stuk minder dan Bitdefender met zijn 600-700MB. De impact op de CPU is ook zeer licht, hoewel die in de vorige versies van het antivirus hoog was.

Pakketeigenschappen

Zoals we al hebben vermeld in onze BullGuard review, kunt u kiezen tussen verschillende pakketten en plannen met deze antivirus. Het bedrijf biedt een desktop, mobiele, en twee multi-device oplossingen. Hier zijn ze:

BullGuard Antivirus. Het is een desktop-antivirus op instapniveau dat uw basisbehoeften zal dekken. Helaas bevat het pakket slechts één licentie voor één apparaat (een PC) met een Windows OS (nee, het is niet compatibel met Mac OS). De volgende lijst geeft de functies weer waarmee dit pakket wordt geleverd:

 • Anti-phishing
 • Anti-ransomware
 • Veilig browsen
 • Gedragsmotor
 • Scanner op kwetsbaarheden
 • Spel booster

BullGuard Internet Security. Dit is een pakket voor meerdere apparaten, wat betekent dat het ook compatibel is met Mac- en Android-apparaten. Bovendien kan het tot 3 apparaten tegelijk beschermen (zowel desktop als mobiel). De extra functies omvatten:

 • Firewall
 • Kwetsbaarhedenscanner
 • Ouderlijk toezicht
 • In de cloud geïntegreerde back-upv
 • PC afstelling

BullGuard Premium Protection is hetzelfde als BullGuard Internet Security, maar dan met een verbeterde netwerkscanner, 25 GB opslagruimte en bescherming voor maximaal 10 apparaten.

BullGuard Mobile Security. Dit pakket is bedoeld voor mobiele apparaten die op Android draaien. Momenteel is het niet beschikbaar voor iOS, wat enigszins teleurstellend is. Het goede nieuws is dat de gratis versie volledig is uitgerust en uw mobiele apparaat uitstekend zal beschermen. De Premium-versie biedt ouderlijk toezicht, applicatiemonitoring, GPS-tracering en bescherming voor vijf gelijktijdige verbindingen.

Het maakt niet uit welk pakket u kiest, de primaire antivirusmotor is hetzelfde. Dat betekent dat u met een duurder pakket meer extra functies krijgt en geen extra beschermingsalgoritmen. Het is aan u om te beslissen of u deze extra’s nodig hebt of niet.

Ondersteuning en klantenservice

BullGuard biedt professionele 24/7 ondersteuning in 12 talen. De hulp wordt geboden via drie kanalen – een live chat, e-mail en een ticketsysteem op locatie. Een nadeel is dat er geen telefonische ondersteuning is. De kans is echter groot dat u die nooit nodig zult hebben.

Het product is zeer eenvoudig te gebruiken, en op hun officiële site, vindt u links naar de Blog en het Forum waar u contact kunt opnemen met de gemeenschap. Op de Blog vindt u antwoorden op de meeste van uw vragen zonder dat u direct contact hoeft op te nemen met de support.

De snelle antwoorden zijn het belangrijkste verkoopargument van de support, aangezien u kunt verwachten binnen 2 tot 3 minuten een antwoord te krijgen. Dat is een toonaangevend resultaat dat BullGuard op een voetstuk plaatst. Bovendien is de hulp zeer professioneel en is de support uitstekend in staat om ingewikkelde zaken op een duidelijke en eenvoudige manier uit te leggen.

Laatste gedachten

Als u verschillende reviews leest, zult u controversiële meningen over dit product vinden. Aan de ene kant zijn recensenten meestal positief over de algehele prestaties en functies. Aan de andere kant is de kwaliteit van de bescherming inconsistent. Hoewel het perfecte resultaten laat zien bij het detecteren en elimineren van bekende virussen en malware, kunnen er problemen zijn bij het identificeren van zero-day bedreigingen en geavanceerde ransomware.

Hoewel de basisversie van antivirus vrij betaalbaar is, kan niet hetzelfde worden gezegd over de premiumopties, vooral als u drie licenties koopt. Het belangrijkste is dat het beschermingsniveau niet verandert als je premium gaat. Al met al kan de software worden aanbevolen als een instap-oplossing voor degenen die niet te veel verwachten van een antivirus. Anders kunt u alternatieve opties overwegen.