Bitdefender 2021 Review: Is Bitdefender Antivirus Genoeg voor Uw PC

Intuïtieve en betrouwbare oplossing voor top-notch malware bescherming. Het is ook licht van gewicht en heeft een heleboel functies te bieden.

Hoogtepunten

 • Real-time antivirus/anti-malware bescherming
 • Geen overbelasting van het systeem
 • Meerlaagse ransomwarebescherming en -herstel
 • Gratis antivirus beschikbaar, inclusief een gratis Android-app
 • Anti-fishing, anti-fraude, anti-spam bescherming
 • Functies voor veilig bankieren en veilig browsen
 • Verschillende modi (game, werk, film) beschikbaar

Waarom Bitdefender?

Bitdefender is geen nieuwe speler in de arena van antivirusoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 2001 in Roemenië. Op dit moment verkoopt Bitdefender zijn producten in ongeveer 150 landen. Het heeft de reputatie een betrouwbare leverancier van antivirussoftware van hoge kwaliteit te zijn. In feite wordt het door veel experts gerangschikt onder de top-5 ontwikkelaars van anti-malware oplossingen.

Onlangs heeft het bedrijf zijn tools voor de aanpak van ransomware geüpgraded. Het heeft ook een netwerkbedreigingspreventie ontwikkeld die gericht is op het blokkeren van alle soorten aanvallen voordat ze de computers van gebruikers bereiken.

Bitdefender biedt ook een verwijderingsservice voor virussen en spyware op afstand. Als uw computer geïnfecteerd raakt, maakt het technische ondersteuningsteam verbinding met de computer en verwijdert het gevaarlijke spul. Merk op dat deze service alleen beschikbaar is voor computers die met Windows werken.

Wat we ook leuk vinden aan Bitdefender is dat ze producten voor verschillende platforms aanbieden en ook een aantal geweldige cross-platform aanbiedingen hebben. Dus als u op zoek bent naar iets speciaals voor uw Mac of mobiele apparaat, zorg er dan voor dat u dit product bekijkt.

Best voor

 • Mensen die op zoek zijn naar de sterkste bescherming van persoonlijke bestanden
 • IT-specialisten die computernetwerken willen beschermen tegen ransomware
 • Huishoudens met maximaal 15 apparaten

Voordelen en nadelen

We hebben tientallen gebruikersreviews en meningen van experts bestudeerd voordat we dit artikel schreven. Ook hebben we de software zelf getest in omstandigheden die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen. Op basis van de resultaten, zijn we erin geslaagd om de volgende voor-en nadelen van het product te achterhalen.

Voordelen

 • Minimale impact op het systeem
 • Volledig uitgeruste software
 • Scoort zeer hoog in onafhankelijke prestatietests
 • Een ingebouwde anti-ransomware functie
 • Een uitstekende internetbeveiligingsoptie
 • Het is betaalbaar
 • Er is een gratis Android-app beschikbaar.

Nadelen

 • Basisversies zijn alleen voor Windows.
 • De gratis Android-app heeft beperkte mogelijkheden.
 • Het scannen zou iets sneller kunnen

Bitdefender prijzen

Plan 3 devices 5 devices 10 devices 15 devices
Antivirus Plus $29.99 n/a n/a n/a
Internet Security $34.99 n/a n/a n/a
Total Security n/a $39.98 n/a n/a
Premium Security n/a n/a $59.99 n/a
Antivirus For Mac
$29.99 n/a n/a n/a
Family Pack
n/a n/a n/a $49.99

Bitdefender blijft een van de krachtigste beschermingstools en ook een van de meest betaalbare. De volgende lijst geeft u een idee van de initiële prijzen voor elk aanbod.

 • Bitdefender Antivirus Plus biedt basisbescherming voor $29,99 (met korting)/jaar voor één Windows PC. Merk op dat het bedrijf speciale prijzen aanbiedt voor meerdere apparaten, wat u in het eerste jaar wat geld kan besparen.
 • Bitdefender Internet Security staat klaar om uw computer te bewaken voor $39,98 per jaar. Deze aanbieding is alleen beschikbaar voor Windows.
 • Bitdefender Total Security biedt een complete verdediging voor maximaal 5 apparaten met Windows, macOS, Android en iOS voor $44,99 per jaar.
 • Bitdefender Family Pack beschermt elk apparaat in uw huishouden, ongeacht welk besturingssysteem ze gebruiken. Beveiliging voor maximaal 15 apparaten kost u $59,99 per jaar.
 • Bitdefender for Mac neemt alle Mac-gerelateerde bedreigingen voor zijn rekening voor $29,99 in het eerste jaar.

Merk op dat Bitdefender een gratis proefperiode van 30 dagen aanbiedt voor elk product dat hierboven is beschreven.

Er is ook een speciale aanbieding voor mobiele apparaten – Bitdefender Mobile Security dat $14,99 kost voor Android en gratis is voor iOS. Merk op dat voordat u een pakket voor Android koopt, u eerst gebruik kunt maken van de 14-daagse gratis proefversie.

Betrouwbaarheid en beveiliging

Het belangrijkste kenmerk van elke antivirussoftware is de effectiviteit in het bestrijden van verschillende soorten malware en virussen. Natuurlijk kunnen we deze vraag niet weglaten in onze Bitdefender review.

Volgens de resultaten gepubliceerd door onafhankelijke testlaboratoria, zijn de algemene prestaties van de producten zeer dicht bij perfect.

Zo heeft het lab van AV-Comparatives het bekroond met de Advanced+ status, wat het hoogst mogelijke resultaat is. Voor de periode van juni tot november 2018 slaagde Bitdefender erin om ongeveer 100% van de potentiële bedreigingen te detecteren, inclusief de 0-day bedreigingen en toonde het minimale percentage valse positieven aan.

In februari 2020 kende AV-TEST 17 van de 18 mogelijke punten toe aan de software. De bescherming, prestaties en bruikbaarheid werden geschat op 6, 5,5 en 5,5 punten. Soortgelijke resultaten werden eerder al behaald door SE Labs en MRG-Effitas.

We hebben de software zelf in verschillende modi getest, en de resultaten waren indrukwekkend. De verdediger reageerde onmiddellijk op potentiële bedreigingen – letterlijk, in een fractie van een seconde. Tijdens de tests heeft hij geen enkele bedreiging gemist, noch bekende, noch ‘zero-day’ bedreigingen. Hetzelfde kan worden gezegd over phishing en potentieel onveilige/frauduleuze pagina’s die in bijna 100% van de gevallen werden geblokkeerd.

Bescherming tegen malware

Het vermogen om malware te detecteren, inclusief ransomware, was altijd al een overtuigend concurrentievoordeel van Bitdefender. Elk afzonderlijk product biedt topbescherming aan apparaten die draaien op verschillende platforms.

De malwarebescherming is gebaseerd op drie stappen. Eerst scant Bitdefender elk bestand om verdachte codes te vinden. Als het iets vindt, vergelijkt het dit met bekende malwarehandtekeningen en controleert het hoe het bestand zich gedraagt. Dubieuze informatie wordt naar het bedrijf gestuurd voor analyse, en nieuwe handtekeningen worden verspreid onder gebruikers over de hele wereld.

Het mechanisme van anti-ransomware actie is ook vrij interessant. De verdediger kopieert en verbergt de belangrijke bestanden of documenten. Als er een ransomware aanval plaatsvindt en uw computer is geïnfecteerd, zullen deze bestanden bewaard en beschermd blijven, en u zult in staat zijn om er toegang toe te krijgen.

Maar het bedrijf heeft besloten om nog verder te gaan. Het heeft zijn hulpmiddelen tegen ransomware verbeterd en zelfs een gloednieuw hulpmiddel voor het herstellen van ransomware aan zijn pakketten toegevoegd. Het heeft ook adaptieve laagbescherming ontwikkeld die alle soorten aanvallen blokkeert voordat ze te dichtbij komen.

Opties voor scannen

Bitdefender biedt twee hoofdtypen scans – een snelle scan en een volledige systeemscan. U kunt deze direct vanaf het dashboard starten en automatische scans plannen zoals u dat wilt. Als u een USB-aansluiting gebruikt, zal het antivirusprogramma deze ook automatisch scannen.

Tot slot biedt de software controles van WiFi-netwerken en scans op kwetsbaarheden. Met alle scanopties op één plek levert Bitdefender echt goed werk bij het detecteren van virussen en malware.

Gebruiksgemak

Vanaf het installatieproces tot en met het dagelijks gebruik is Bitdefender uiterst eenvoudig. In feite zult u, zodra u het hebt geïnstalleerd en aangepast, letterlijk vergeten dat u het hebt.

Downloaden en installatie

Bitdefender biedt twee installatieopties – vanaf het webplatform Bitdefender Central en vanaf de schijf. De laatste is een perfecte oplossing voor gebruikers die verbindingsproblemen hebben of een internetverbinding met lage snelheid hebben. Het hele proces is eenvoudig maar kan enige tijd in beslag nemen. Let er wel op dat uw besturingssysteem aan bepaalde vereisten moet voldoen om de antivirus te kunnen installeren.

Gebruikersinterface

Onlangs heeft Bitdefender enkele wijzigingen aangebracht in zijn uiterlijk. De interface bevat veel informatie maar ziet er niet meer rommelig uit.

Zo geeft het dashboard een groen vinkje weer als er geen beveiligingsproblemen zijn op de machine. Als de antivirus iets verdachts detecteert, verandert het in het rode X-teken. U ziet ook de aanbevelingen van Autopilot, links naar Quick Scan, de VPN en de Safepay-browser. Hebt u meer nodig? Voel je vrij om een andere module toe te voegen binnen enkele seconden.

Er zijn ook een paar links naar aanpassingsopties op het scherm die u een betere controle over Bitdefender geven. Dit zijn Bescherming, Privacy, Hulpprogramma’s, en nog een paar meer. Zonder twijfel heeft het bedrijf goed werk verricht door de interface zo eenvoudig mogelijk te maken.

Prestaties

Wat we echt leuk vinden aan Bitdefender is de invloed op de systeemprestaties. Of eigenlijk, bijna geen invloed. Toen we een diepe scantest uitvoerden, ondervonden we geen enkele vertraging op ons apparaat. We konden zelfs zonder problemen video’s bekijken. De antivirus werkt dus zo soepel dat je niet merkt dat hij er is.

Bitdefender Antivirus Pakket Kenmerken

Bitdefender is een product met alle functies. Maar de specifieke set van functies hangt af van het gekozen pakket. Laten we de momenteel beschikbare opties kort bekijken.

 • Bitdefender Antivirus Plus. Dit pakket biedt meerlaagse bescherming tegen ransomware en een nieuwe functie voor het herstellen van ransomware, wachtwoordbeheer, bescherming van sociale media, veilig online bankieren, een bestandsvernietiger, VPN, Safepay, en nog een paar andere.
 • Bitdefender Total Security. Dit premium pakket bevat een aantal echt coole functies voor alle platforms. Dit zijn een eigen firewall, Wi-Fi-beveiligingsadviseur, webcambeveiliging, verbeterd ouderlijk toezicht, een functie voor bestandsversleuteling en een antidiefstalfunctie.
 • Bitdefender Internet Security. Het pakket biedt de beste verdediging tegen alle bekende online bedreigingen. Dit is mogelijk dankzij de privacy- en beveiligingsfuncties die vergelijkbaar zijn met de hierboven beschreven functies. Deze aanbieding geldt echter alleen voor apparaten met Windows.
 • Bitdefender Family Pack is gemaakt om uw hele gezin te beschermen tegen online gevaren. Het heeft alle functies van de hierboven genoemde pakketten en ook een Bitdefender Photon dat ervoor zorgt dat dit familieproduct zich aanpast aan uw systeem en ervoor zorgt dat elk apparaat efficiënt werkt.
 • Het bedrijf heeft een speciaal product gemaakt voor Mac-gebruikers – Antivirus voor Mac. Dit is een uitstekend ding dat uw online ervaring zal beveiligen, adware zal blokkeren en een anti-phishing verdediging zal bieden. Het heeft een automatische piloot die u adviseert over de stappen die u moet nemen in verschillende situaties, tijdmachinebescherming tegen malware en ook een VPN.
 • Uiteraard is Bitdefender Mobile Security for Android en iOS bedoeld om uw mobiele apparaten te verdedigen. Gebruikers van smartphones kunnen profiteren van functies als VPN, accountprivacy, de antidiefstalfunctie en nog een paar andere. Een speciale functie is WearOn, dat u waarschuwt als u te ver van uw Android-apparaat bent verwijderd.

Er zijn ook zakelijke oplossingen aangeboden door de provider, maar die zullen we in dit artikel niet behandelen. We twijfelen er echter niet aan dat ze net zo goed zijn als de basisplannen.

Ondersteuning en klantenservice van Bitdefender

Het laatste waar we het over gaan hebben is de klantenservice. Naast een informatieve blog en de FAQ-sectie, biedt de provider live ondersteuning via een chat (alleen voor geregistreerde gebruikers), e-mail of per telefoon. De kans is groot dat je het niet al te vaak nodig zult hebben, aangezien alle benodigde informatie op de website wordt gepresenteerd, en de software zelf uiterst eenvoudig te gebruiken is.

Toch kwamen we bij het schrijven van deze review wat onaangename feedback tegen over het niveau van de ondersteuning door het team van Bitdefender. Dus besloten we om het zelf te proberen. We namen contact op met de technische ondersteuning van Bitdefender en vroegen om hulp bij de installatie. Welnu, er kwam een gedetailleerd antwoord binnen ongeveer 5 uur, wat helemaal niet slecht is.

Laatste gedachten

Bitdefender is echt bekroonde antivirussoftware. Het scoort zeer hoog in alle laboratoriumtests. Dat gezegd hebbende, het heeft veel nuttige functies die de sterkste bescherming bieden tegen bijna alle soorten cyberdreigingen. Rekening houdend met de vrij redelijke prijs, raden we het product zeker aan aan iedereen die op zoek is naar betaalbare en betrouwbare bescherming in 2021.