Avira Antivirus Review (2021) – Is Avira goed en veilig om te gebruiken?

Avira is een juiste keuze voor uw PC dag-tot-dag bescherming die goede aanbiedingen voor de gebruikers biedt.

Is Avira Goed? Ons kort overzicht

Avira Operations, gevestigd in Duitsland, is een ontwikkelaar van beveiligingssoftware, voornamelijk bekend voor Avira antivirus. Het bedrijf werd opgericht in 2006, maar de antivirus kern is al in de maak sinds 1986. Volgens officiële statistieken, hadden in 2012 meer dan 100 miljoen gebruikers over de hele wereld Avira geïnstalleerd op hun apparaten. Datzelfde jaar was het het zesde meest populaire product in de industrie.

Dit jaar introduceerde het bedrijf een gloednieuwe, geüpgrade versie van de antivirus. Avira is beschikbaar met een VPN, een persoonlijke firewall, tune-up tools, een wachtwoord manager, en nog veel meer. Het is compatibel met alle grote platforms en biedt een 30 dagen geld terug garantie. Voeg daar betaalbare abonnementen, een royale gratis editie en een lage systeemimpact aan toe, en je krijgt een alleszins degelijke service.

In zekere zin is Avira’s belangrijkste verkoopargument de indrukwekkende prestaties (en scores) in onafhankelijke labtesten. s Werelds toonaangevende testers, zoals AV-Test en AV-Comparatives, nemen deze antivirus altijd op in hun lijsten. Het team is al 30 jaar bezig met het perfectioneren van de oorspronkelijke formule, en vandaag de dag is het een van de beste producten op het gebied van beveiliging.

Een sterke achtergrond en een grote schare fans betekenen echter niet altijd dat je te maken hebt met een eersteklas service. In deze review gaan we in op de prijsplannen, de gratis versie, het gebruiksgemak en de extra functies. Je zult ook gedetailleerde reviews vinden van alle voor- en nadelen, zodat je een compleet beeld krijgt van wat Avira inhoudt. En nu we dat uit de weg hebben geruimd, gaan we meteen door naar de review!

Voordelen

 • Indrukwekkende onafhankelijke lab testresultaten
 • Gratis versie is sterk tegen malware
 • Biedt een royale gratis proefversie en een 30-dagen geld-terug garantie.
 • Volledig compatibel met Windows, Mac, iOS en Android
 • Cloudbeveiliging waarmee u gevaarlijke bestanden in een veilige omgeving kunt controleren)
 • Weinig invloed op het systeem, snelle updates
 • Gebruiksvriendelijk, ongecompliceerd

Nadelen

 • Betaalde versie is niet veel beter dan de gratis versie in termen van beveiliging
 • Gratis versie biedt geen klantenondersteuning
 • Talrijke pop-up advertenties in gratis versie

Avira Antivirus Prijzen en Plannen

Laten we eerst eens kijken naar de beschikbare prijsplannen en dan naar de functies die bij elk pakket horen. Avira is een flexibele oplossing die beschikbaar is in vier verschillende pakketten. Bovendien kunnen de potentiële klanten het aantal beschermde apparaten en de duur van de abonnementen kiezen. De volgende prijzen gelden voor de één-apparaat plannen, behalve voor Prime (5 apparaten):

  1-Year Plan 2-Year Plan 3-Year Plan
Avira Internet Security Suite $57.99 $102.99 $129.99
Avira Prime $99.99 $189.99 $279.99

Avira Antivirus Pro: Het grootste voordeel van de Pro-editie ten opzichte van Free is de klantenondersteuning en de bescherming tegen ransomware. U zult ook vrij zijn van alle soorten advertenties dankzij de ingebouwde ad-blocker (de pop-ups van het bedrijf zelf zullen ook verdwijnen). Voor de rest is het net als Avira Free.

Avira Internet Security Suite: Met de IS-suite krijgen gebruikers Password Manager Pro (bescherming voor online accounts) en Software Updater Pro. Alles gebeurt automatisch, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bijwerken van uw software, stuurprogramma’s, of het veilig en beveiligd houden van wachtwoorden.

Avira Prime: Dit is het meest geavanceerde en het duurste Avira-pakket. Het verwijdert de VPN data cap en biedt onbeperkte bandbreedte om uw anonimiteit 24/7 online te houden. System Speedup Pro is een andere essentiële functie van het Prime pakket. Het bevat 30 tools die in staat zijn om de systeemprestaties te optimaliseren. Premium mobiele apps zijn ook alleen beschikbaar met dit plan.

En terwijl alle andere betaalde plannen slechts tot vijf apparaten kunnen beschermen, kun je met Prime een onbeperkt aantal verbindingen beveiligen. Dit is een goede keuze voor eigenaren van kleine bedrijven die een netwerk van computers willen beveiligen. Door het pakket, het aantal apparaten en de duur van het abonnement te kiezen, kunt u Avira “fine-tunen” om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen.

Avira Gratis Versie

Zoals vermeld, biedt Avira een van de meest capabele gratis edities op de markt. Hiermee krijgt u malware bescherming, een wachtwoord generator, en een scanner die het netwerk controleert op kwetsbaarheden. Bovendien blokkeert het potentieel gevaarlijke websites, helpt het je veilig te winkelen en verandert het in een digitale schaduw met de VPN (het wordt geleverd met een 500MB/maand limiet).

Avira Free “valt” de gebruiker aan met tientallen advertenties, en die kunnen alleen worden uitgeschakeld door te upgraden naar de Pro-versie. Maar als je aan de advertenties gewend bent, zul je zien dat dit best een krachtige antivirus is die je niets kost en zonder tijdslimiet werkt. U kunt kiezen welke apps u wilt activeren. Bijvoorbeeld, Privacy Pal is uitstekend in het optimaliseren van 200+ privacy instellingen.

De Password Manager maakt wachtwoorden die zeer moeilijk te kraken zijn. En hoewel System Speedup aanzienlijk beperkt is in vergelijking met de betaalde edities (vooral Prime), is het nog steeds in staat om de algehele prestaties te verbeteren. Het vermindert systeemvertragingen, verwijdert junk-bestanden en versnelt alles. Nogmaals, de Phantom VPN staat u alleen toe om 500MB verkeer per maand te gebruiken, wat niet genoeg is.

Bovendien moet om de een of andere reden elke tool/module apart worden geïnstalleerd. Tot slot is de klantenondersteuning zeer beperkt voor de gratis antivirus, en dat betekent dat onervaren gebruikers die het product proberen uit te testen niet de hulp zullen krijgen die ze nodig hebben. Aan de andere kant is de Avira Free Antivirus snel, betrouwbaar, en zeer gemakkelijk te gebruiken.

Avira Antivirus Proefversie en Geld-terug-Garantie

U kunt altijd rekenen op een 30-dagen Geld-terug-garantie. Het is beschikbaar bij elk afzonderlijk betaald pakket en biedt volledige terugbetaling binnen die 30 dagen. Dit is belangrijk: als u uw exemplaar bij een detailhandelaar hebt gekocht, dan moet de terugbetaling ook via die detailhandelaar verlopen. Bij Avira verloopt alles via Cleverbridge (dit is hun factureringspartner).

U moet een order/referentienummer opgeven om een volledige terugbetaling te kunnen krijgen. En als u een lopend abonnement wilt annuleren, logt u eerst in en gaat u vervolgens naar Instellingen. Aan de rechterkant ziet u een gedeelte “Account” – dat is wat nodig is om een abonnement op te zeggen. Ziet u een tekst met een link die zegt “Abonnement en factureringsgegevens”?

Klik erop en in het nieuwe scherm “Betaling bijwerken” selecteert u “Uw account annuleren”. Volg de instructies op het scherm en het systeem zal u een e-mail sturen met een bevestiging dat het abonnement is geannuleerd. Helaas hebben thuisgebruikers geen toegang tot gratis proefversies, waardoor de geld-terug-garantie en de gratis versie uw beste opties zijn om het product eens uit te proberen.

Avira Coupons en Kortingen

Verschillende diensten bieden wekelijks Avira coupons en kortingen aan, maar we kunnen niet zeker zijn over de veiligheid van deze aankopen. Het is beter om de officiële website te bezoeken en daar alle producten te kopen. Ook kan de officiële kortingen oplopen tot 35%, dus als u de website regelmatig controleert, kunt u een betaalbare prijs vinden voor uw gewenste Avira Antivirus plan.

Veelgestelde vragen over Avira Antivirus

Verderop in de review vindt u een meer gedetailleerde analyse; de FAQ is om u te helpen begrijpen waar deze software allemaal over gaat en om te zien wat andere mensen erover vragen.

Is Avira een goede antivirus?

Avira Free Antivirus is een uitstekende gratis antivirus die erkenning verdient dankzij zijn betrouwbare bescherming tegen trojans en virussen wereldwijd in real time. Avira heeft een gebruiksvriendelijke interface en verschillende unieke functies verbeterd door hoge snelheid prestaties.

Is Avira betrouwbaar?

Het korte antwoord – ja, dit is een betrouwbare antivirus die in staat zal zijn om uw computer te beschermen tegen online bedreigingen. Het wordt geleverd met uitstekende bescherming tegen malware en is zeer nuttig tegen ransomware. Een VPN is ook een optie, en je krijgt het gratis met de Prime editie. In de “Avira Antivirus Pro” sectie, zullen we het hebben over de onafhankelijke testresultaten en deze vergelijken met de beste alternatieven op de markt.

Is Avira de beste gratis antivirus?

Vergeleken met Kaspersky en Bitdefender, is Avira Free net zo goed. Hoewel het niet de beste is die er is, en je voortdurend wordt lastiggevallen door pop-ups met advertenties, is de gratis versie even veilig tegen malware als de betaalde editie. Ja, het is vrij beperkt, en je krijgt niet de pro-versies van de extra functies. Toch, voor essentiële bescherming, is dit een van de meest capabele gratis antivirus producten die beschikbaar zijn.

Is Avira Pro het waard?

Pro is het betaalde instappakket dat je 44,99 dollar per jaar kost (voor één apparaat). Hiermee kunt u vervelende advertenties die willen dat u een betaalde editie aanschaft vergeten. Avira Pro biedt anti-ransomware bescherming (dat krijg je niet met Free). En, het is niet alleen beschikbaar voor Windows computers (zoals de gratis versie) maar ook voor Macs.

Avira Antivirus Voordelen

Indrukwekkende Onafhankelijke Lab Testresultaten

In de loop der jaren heeft het Avira team de originele “formule” geperfectioneerd en met elke nieuwe versie de lab testresultaten verbeterd. AV-Comparatives, een van de meest betrouwbare third-party testers, gaf het de 4e plaats op de best-of-the-best lijst (in totaal werden 21 producten getest). Met een detectiepercentage van 99,8% lag het iets achter Bitdefender, Micro, en F-Secure.

In de AV-Test rapporten kreeg Avira een 6/6 voor bescherming, met weinig tot geen valse alarmen en een zeer lage negatieve impact op het systeem. SE Labs gebruikt een heel andere benadering voor het testen, en zelfs sommige toonaangevende antivirussen falen soms in deze tests. Avira scoorde 7/14, hoger dan F-Secure.

De bescherming tegen ransomware is ook behoorlijk indrukwekkend. Helaas, in onze in-house anti-phishing test, slaagde Avira er niet in om tot 40% van de geïnfecteerde websites te detecteren, wat een nogal slecht resultaat is. Toch is het algemene niveau van bescherming ruim boven het gemiddelde, en u kunt op deze software vertrouwen om de online bedreigingen op afstand te houden.

De gratis versie is sterk tegen malware

In de kern is Avira Free net als alle betaalde edities (inclusief Prime). Hoewel het geen bescherming kan bieden tegen ransomware, is de anti-malware engine behoorlijk sterk. Bovendien zorgen de gratis versies van alle extra tools zoals Browser Safety en Phantom VPN ervoor dat u goed beschermd bent. Nogmaals, de anti-malware engine is hetzelfde in alle Avira producten (het zijn de extra functies en het aantal beschermde apparaten die het meeste verschil maken).

Volledig compatibel met Win, Mac, iOS en Android

Ja, Avira is volledig compatibel met Windows, Mac, en mobiele systemen – iOS en Android. Als u echter op zoek bent naar eersteklas mobiele apps, zult u moeten upgraden naar Prime – het duurste pakket. Of u kunt de fatsoenlijke gratis edities gebruiken. Deze antivirus werkt op Win 7, Mac OS X High Sierra (10.13), iOS 8 en Android 4.03 of hoger.

Bescherming in de cloud: Gevaarlijke bestanden controleren in een veilige omgeving

Wanneer Avira een verdacht (en potentieel gevaarlijk) bestand detecteert, controleert het dit in de cloud om te zien of het een bedreiging is of niet. Het gaat als volgt: de vingerafdruk van het bestand wordt geüpload naar Avira’s Protection Cloud. Vervolgens analyseert het de gegevens en vergelijkt deze met de database van bekende bedreigingen. En zodra er een uitspraak is, plaatst de antivirussoftware op het apparaat van de gebruiker het bestand in quarantaine, verwijdert het of markeert het als veilig.

Weinig invloed op het systeem, snelle updates

Sommige antivirusproducten hebben erg veel tijd nodig om nieuwe updates te downloaden; dat is niet het geval bij Avira. Alles wordt op de achtergrond gedaan zonder uw ervaring met het OS te beïnvloeden. Bovendien is dit een van de minst veeleisende oplossingen wat betreft systeembronnen. Op een Windows PC zal 2GB harde schijfruimte en 2GB RAM voldoende zijn om Avira geïnstalleerd te hebben.

Gebruiksvriendelijk, ongecompliceerd

Samen met Kaspersky, Avast, en Bitdefender, heeft Avira een van de vriendelijkste interfaces op de markt. Hoewel het behoorlijk veel functies heeft en het mogelijk maakt om tientallen instellingen te fine-tunen, is het nog steeds erg makkelijk te gebruiken. Als je je weg kent in antivirus software, ga je gang en verander wat instellingen. Aan de andere kant, als u een regelmatige gebruiker bent, zouden we aanraden om het bij de standaardinstellingen te houden.

Avira Antivirus Nadelen

Betaalde versie verschilt niet veel van gratis versie in termen van beveiliging

Deze bewering is alleen waar als je geen last hebt van de ad pop-ups en alle problemen zelf kunt oplossen (zonder klantenondersteuning). Bescherming tegen ransomware en phishing is inderdaad erg belangrijk, maar voor essentiële bescherming tegen malware is Avira Antivirus Pro het niet echt waard om voor te betalen.

De gratis versie biedt geen klantenondersteuning

Dat klopt: u kunt alleen ondersteuning krijgen met een van de betaalde edities. Wanneer u probeert hulp te krijgen van het ondersteuningsteam, verwijst de website u door naar de winkel, waar u wordt aangeboden om een van de pakketten te kopen. Het systeem identificeert premium gebruikers aan de hand van hun e-mail en voorkomt dat gratis gebruikers hulp kunnen krijgen via e-mail of telefoon.

Het is echter niet allemaal slecht: de kennisbank is bijvoorbeeld beschikbaar voor elke gebruiker. Daar vindt u niet alleen antwoorden op de meest populaire vragen, maar ook tientallen video’s.

Talrijke Pop-Up Advertenties in de gratis versie

Het is belangrijk om te benadrukken dat, hoewel Avira free een zeer degelijke antivirus is, de constante pop-ups, zonder twijfel, zijn grootste nadeel zijn. En de enige manier om er vanaf te komen is door te upgraden naar Antivirus Pro of hoger. Avast en Kaspersky zijn in dit opzicht bijvoorbeeld een beduidend betere keuze.

Avira Extra Functies

Laten we eens een kijkje nemen naar de extra functies die beschikbaar zijn met de Avira pakketten. Het is belangrijk op te merken dat Avira Free wordt geleverd met elk van deze tools (tien in totaal). Maar, zoals we al zeiden, het zijn de light versies (nog steeds fatsoenlijk genoeg en handig voor de gemiddelde gebruiker, dat wel).

Specifiek voor Windows 10

Ja, het komt met een uitstekende app voor Win 10 die gebruiksvriendelijk en rechttoe rechtaan is en feilloos werkt. Alles staat recht voor je – de navigatie is snel en moeiteloos. Plus, de app vereist minimale systeembronnen om te draaien, wat betekent dat je het niet eens merkt op de achtergrond. Overigens kunnen bezitters van Windows 7 en hoger Avira ook gebruiken, want al die versies worden volledig ondersteund.

Phantom VPN

Om je verkeer te versleutelen en door een beveiligde tunnel te leiden, raden we de Phantom VPN aan. Hoewel het niet zo geavanceerd is als bijvoorbeeld ExpressVPN of NordVPN, is het meer dan geschikt om je apparaat te beschermen terwijl je toegang hebt tot je bankrekening of belangrijke e-mails verstuurt. Phantom Pro heeft servers op 36 locaties, wat betekent dat u verbinding kunt maken met de meeste hoeken van de planeet.

Wachtwoordbeheer

Als je ooit een Password Manager hebt gebruikt, dan weet je al waar deze tool over gaat. Het logt de gebruiker automatisch in (ja, je hoeft niet langer tientallen wachtwoorden te onthouden). Bovendien is het in staat om ijzersterke wachtwoorden te genereren en ze op te slaan in een beveiligde omgeving. De Pro-editie controleert ook op zwakke wachtwoorden en stuurt een melding wanneer een account is gehackt.

Privacy Pal

Dit is een 100% gratis tool die alleen beschikbaar is voor het Windows OS. Hiermee kun je voorkomen dat derden je persoonlijke gegevens verzamelen, digitale voetafdrukken wissen en vertrouwelijke bestanden voorgoed verwijderen. Het is geen geheim dat Windows zijn gebruikers voortdurend “bespioneert” en informatie verzamelt zonder hun toestemming. Met Privacy Pal kunt u meer dan 200 privacyproblemen met één klik oplossen.

Software Updater

Het doet precies wat de naam suggereert – het vindt de laatste updates en stelt de gebruiker op de hoogte (alleen op Windows). Voor een druk persoon is het moeilijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates, en voor hen zal Software Updater een uitstekend hulpmiddel zijn. Plus, het is heel indrukwekkend in het optimaliseren van prestaties. Als u op zoek bent naar automatische updates, ga dan voor de Pro-editie. Hiermee wordt ook het besturingssysteem bijgewerkt, heb je toegang tot onbeperkte ondersteuning en worden pop-upadvertenties verwijderd.

Veilig winkelen

Hier hebben we een andere gratis tool die automatisch de meest betaalbare deals online vindt. Het kan coupons, kortingen en andere stimulansen in een kwestie van seconden vinden. Bovendien scant het het web op verdachte sites en beschermt het de gebruiker tegen alle mogelijke bedreigingen. Beschikbaar op alle populaire browsers, dit is een vrij handige extensie (alleen beschikbaar voor Windows)

SafeSearch Plus

SafeSearch is een veilige browser: hij blokkeert phishing-websites, beschermt tegen malvertising en verzamelt resultaten van onder meer Google. Dit is een extensie voor Chrome die bescherming biedt terwijl de zoekresultaten van de toonaangevende zoekmachine praktisch worden gekopieerd.

Mobiele beveiliging

Als u gratis bescherming nodig hebt voor uw iOS-apparaat, is Avira Mobile Security misschien precies wat u zoekt. Dit is de mobiele editie van Avira free en zal ervoor zorgen dat uw Smartphone/tablet goed beschermd is. En, je kunt altijd upgraden naar pro als je alle extra tools en functies nodig hebt.

Systeem versnellen

Net als alle andere toonaangevende internetbeveiligingssuites, biedt Avira een app voor het versnellen van de prestaties. Hiermee zal uw besturingssysteem sneller opstarten; optimalisatie is slechts één klik verwijderd. En als je op zoek bent naar geavanceerde schoonmaak, batterij optimalisatie, register opruiming, en meer, dan wil je misschien upgraden naar Pro.

Browser Veiligheid

Avira biedt nog een gratis extensie voor uw browser voor extra veiligheid tijdens het surfen op het web. Het werkt niet alleen met Chrome, maar ook met Opera en Firefox. Browser Safety blokkeert advertenties, beschermt tegen phishing en malware, en stopt browser hijackers.

home Guard

Een kwetsbaarheidsscanner voor een smart home is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat er geen gebreken en gaten in uw netwerk zitten. Home Guard is 100% gratis en is niet alleen beschikbaar voor Windows maar ook voor Android.

Hoe te installeren

Zoals de meeste toonaangevende antivirusoplossingen, is Avira zeer eenvoudig te downloaden, te installeren en te gebruiken. Zelfs als je een beginneling bent en je weg niet kent in antivirus software, zal er geen enkel probleem zijn met het draaien van één van de Avira producten. Het enige wat u hoeft te doen om de Gratis editie te verkrijgen is klikken op de “Get It Free” knop op de hoofdpagina van de officiële website.

Het systeem zal automatisch het installatieprogramma downloaden naar uw harde schijf. Laat het programma gewoon draaien met de juiste knop.

Start het installatieprogramma, klik op de grote groene knop in het midden, en de installatie wizard zal de rest doen.

De gebruiker hoeft niet eens opties aan of uit te vinken – de installatie gaat vanzelf. Als het klaar is, krijg je niet alleen Avira free, maar ook de beperkte versies van de VPN, de wachtwoordmanager, de safe shopper, en andere nuttige tools.

Een van de beste dingen aan de gratis editie – het heeft geen e-mail of credit card info nodig. De procedure is hetzelfde als u een van de beschikbare betaalde pakketten koopt – volledig geautomatiseerd. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 minuten om alle benodigde componenten te installeren. Zoals vermeld bij de Voordelen, heeft de antivirus een lage systeemimpact en zal zelfs op oudere machines probleemloos werken.

Avira Interface

Nogmaals, Avira is zeer gebruiksvriendelijk en draait soepel op de achtergrond en zorgt voor uw veiligheid. De gebruiker hoeft niet veel aanpassingen te maken om het continu te laten werken.

Avira Internet Security en Prime hebben startschermen met een lijst van alle producten die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als u op de bijbehorende knoppen “Openen” klikt, worden nieuwe vensters geopend waarin u de instellingen kunt wijzigen en de hulpmiddelen naar wens kunt afstellen. En als u Avira Pro bezit, is er geen startscherm – alleen de hoofdpagina van Pro.

Alle cruciale menu’s bevinden zich aan de linkerkant. De lijst bevat Status, Scans, Modules, Quarantaine en Activiteit. In Status kunnen gebruikers alle anti-virus tools activeren en deactiveren (zoals ransomware en real-time bescherming). Snelle scans zijn ook beschikbaar. Voor volledige, rootkit- en geplande scans gaat u naar het menu Scannen. Daar kunt u ook aangepaste scans starten.

Voor toegang tot elke module (zoals Webbeveiliging of de Firewall) gaat u naar Modules. Quarantaine en Activiteit spreken voor zich. De geavanceerde instellingen en opties zijn “verborgen” in het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek. Zoals we al eerder zeiden, kunnen gewone gebruikers alles standaard daar laten en de antivirus alles laten afhandelen.

Ons oordeel

Dit is het voor onze Avira antivirus review: we gingen over de beschikbare pakketten en prijsplannen, inclusief de gratis versie. Verder hebben we het gehad over de onafhankelijke testresultaten van derden, de prestaties in de praktijk, en hebben we de extra functies van de duurdere edities onder de loep genomen. Samenvattend is het belangrijk om te zeggen dat Avira een degelijk product is met een lange lijst van voordelen die opwegen tegen de nadelen.

Hoewel het niet zo indrukwekkend is in anti-ransomware en anti-phishing bescherming als, laten we zeggen, Kaspersky, is het nog steeds een uitstekende keuze. Voeg daar ondersteuning voor meerdere platforms, een gebruiksvriendelijke interface en een uitstekende reputatie aan toe, en je krijgt een van de beste oplossingen die op dit moment op de markt zijn. We raden u ten zeerste aan te profiteren van de gratis editie en Avira op uw apparaat te testen. Dat zal u toelaten om te zien of u wilt upgraden naar de betaalde pakketten of niet.

Beste Avira Alternatieven in 2021

Wat te doen als ons oordeel geen definitieve beslissing voor u is? Bekijk onze meest populaire antivirussoftware vergelijkingen hieronder.

 • Avira vs Total AV
 • Avira vs Eset
 • Avira vs Norton
 • Avira vs Avast