AVG Antivirus Review en gratis downloaden: Is AVG de moeite waard ?

AVG biedt een breed scala aan hulpmiddelen om tegemoet te komen aan zowel gebruikers die alleen een basisbeschermingslaag nodig hebben als gebruikers die streven naar ultieme beveiliging.

Hoogtepunten

 • Een van de meest betrouwbare antiviruspakketten op de markt.
 • De interface is zeer “trendy” en gemakkelijk te gebruiken.
 • AVG Antivirus beschermt uw apparaat tegen spyware, ransomware en virussen.
 • De gratis versie is vrij behoorlijk.
 • 30 dagen geld-terug-garantie geeft u toegang tot het tweede niveau voor een volledige maand.

Is AVG goed?

Dit is een van de beste gratis antivirussoftware, punt. En hoewel u misschien wilt upgraden naar een hoger niveau om de veiligheid van uw apparaat te waarborgen, is zelfs het basispakket goed in staat om de “hoofdpoort” te verdedigen. De meeste expers prijzen het omdat het gebruiksvriendelijk, intuïtief en gemakkelijk te downloaden is. Bovendien heeft het lang niet zoveel bronnen nodig om te draaien als sommige van zijn bekendere rivalen.

Real-time updates en constante PC scans zorgen ervoor dat er nooit een virus doorkomt. Het dashboard is ongecompliceerd en zal zowel beginners als antivirusfanaten tevreden stellen. Dit alles maakt de gratis versie van AVG beter dan de meeste instappakketten; het is beschikbaar op Windows-systemen, Mac-systemen en Android-apparaten (iOS wordt nog niet ondersteund).

AVG Technologies – het bedrijf achter dit product – bestaat al 2+ decennia. Vijf jaar geleden – in 2016 – kocht Avast Software, een grote speler in de industrie, het officieel. Vandaag de dag is AVG Antivirus een nog beter aanbod dan voorheen.

Als je dus op zoek bent naar een eenvoudige, maar degelijke bescherming tegen virussen en hackers, maar nog niet echt bereid bent om daarvoor te betalen, dan is AVG Free Antivirus echt iets voor jou. Uiteraard kunt u later altijd nog voor de commerciële pakketten gaan.

Het beste voor

 • Gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar hoogwaardige bescherming;
 • Computers, Mac-systemen en Android-apparaten;
 • De fans van het volledig gratis spul.

De lijst met voordelen en nadelen

Laten we de voor- en nadelen van AVG eens nader bekijken om te zien of het precies is wat u zoekt of gewoon weer een solide aanbod dat u zult moeten afslaan. Zoals u zult leren uit onze AVG Antivirus review, is het programma uitstekend in staat om u te beschermen tegen elke bedreiging van buitenaf. Bovendien is de gebruikersinterface snel, eenvoudig te navigeren en vriendelijk. De AVG Windows 10-client, bijvoorbeeld, behoort tot de beste op de markt. Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze antivirus, zoals de hoge prijs voor de commerciële pakketten en het ontbreken van een iOS-app.

Voordelen

 • Testbedrijven van derden prijzen deze antivirus voor de indrukwekkende prestaties tijdens hun tests.
 • De interface is zeer eenvoudig; zelfs uw kind zal er wijs uit kunnen worden.
 • U bent vrij om te kiezen tussen verschillende pakketfuncties zonder voor alles te hoeven betalen.
 • De clients voor Windows, Mac en de Android-app zijn geweldig.
 • De gebruikers kunnen AVG Antivirus naar eigen wens aanpassen.
 • Snel, betrouwbaar, en “verslaat” 99% van de malware zonder uw computer te “smelten”.

Nadelen

 • De gratis versie biedt alleen basisbescherming.
 • Helaas is deze niet beschikbaar op iOS. De mobiele app voor Android is echter geweldig.
 • De prestatiescans zijn vrij zinloos.
 • In veel opzichten is deze antivirus hetzelfde als Avast en is het niet de winnaar in de Avast vs AVG strijd.
 • De top tiers zijn vrij duur.

AVG Antivirus Prijzen en Functies Tabel

Met twintig jaar en een onberispelijke reputatie biedt AVG nog steeds vrij betaalbare prijzen aan potentiële klanten. In dit gedeelte bekijken we alle beschikbare pakketten, zodat u kunt beslissen welk pakket het beste bij u past. AVG is niet het goedkoopste product dat er is, maar, nogmaals, gezien de prijs-kwaliteitsverhouding zijn dit inderdaad vrij royale aanbiedingen:

AVG Antivirus Free. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de gratis versie van AVG (het is 100% gratis). Deze is ook beschikbaar voor de Mac en beschikt over dezelfde basisfuncties.

AVG Internet Security. Dit pakket kost 69,99 euro per jaar, wat meer is dan het gemiddelde in de sector. Maar het beschikt over een indrukwekkende reeks functies (we komen er later in deze recensie op terug) en dekt een onbeperkt aantal apparaten met Windows-functionaliteit. U kunt profiteren van de 30-dagen geld-terug-garantie en de gratis proefversie.

AVG Ultimate. Het duurste pakket kost u € 119,99 voor een volledig jaar bescherming. Kort samengevat is het prijsverschil te danken aan de compatibiliteit met meerdere platforms en het TuneUp-hulpprogramma dat bij dit pak is inbegrepen. Merk op, dat er geen geld-terug-garantie is en geen gratis proefperiode.

Basis antivirussoftware voor Mac en Android-apparaten is gratis verkrijgbaar.

U kunt een overzicht van alle functies die elk pakket heeft in onze uitgebreide tabel.

Features in the plan

AVG Antivirus FREE

AVG Internet Security

AVG Ultimate

Malware protection

Yes

Yes

Yes

Blocking of dangerous links, email attachments, and websites

Yes

Yes

Yes

Scanning of the device’s performance

Yes

Yes

Yes

Real-time update

Yes

Yes

Yes

Wi-fi protection

 

Yes

Yes

Toolbar remover

 

Yes

Yes

Enhanced firewall

 

Yes

Yes

Anti-ransomware

 

Yes

Yes

Webcam security

 

Yes

Yes

File shredder

 

Yes

Yes

Anti-spam

 

Yes

Yes

Shield against fake websites

 

Yes

Yes

Automatic maintenance

   

Yes

Tuning up the PC’s performance

   

Yes

Disk cleaner

   

Yes

Website cleaner

   

Yes

Software updater

   

Yes

Betrouwbaarheid en beveiliging

Beveiliging en betrouwbaarheid zijn de eerste prioriteiten voor elke antivirus, en hoewel AVG niet het beste aanbod op de markt is, kan het zich wel meten met de meeste rivalen. Belangrijke opmerking: sinds kort maakt AVG gebruik van dezelfde engine als Avast, en de twee antivirussystemen combineren met succes de beste technologie van beide producten.

Bescherming tegen malware

Voordat kwaadaardige software uw apparaat kan binnendringen, moet deze door verschillende verdedigingslagen heen zien te komen. AVG geeft de verdachte bestanden die door de verdedigingslinie zijn gekomen een volledige scan voordat ze worden uitgevoerd.

We hebben een praktijktest uitgevoerd door een map met onze malwarevoorbeelden te openen en deze te starten. Het antivirusprogramma blokkeerde 3/4 van deze monsters binnen enkele seconden, waardoor Windows een foutbericht moest weergeven – “Bestand niet gevonden”. De rest van de bestanden die wel konden worden gestart, werden met succes door AVG neergehaald.

Telkens wanneer deze antivirus onbekende en verdachte bestanden/apps op uw apparaat vindt, worden de “bewegingen” geblokkeerd en naar het hoofdkantoor gestuurd voor een snelle evaluatie (dezelfde routine wordt toegepast bij Avast). Helaas kan de evaluatie soms veel meer tijd in beslag nemen dan de 15 seconden die AVG beweert nodig te hebben.

Wat betreft URL’s die malware hosten, een van de grootste bedreigingen voor moderne gebruikers, blokkeerde AVG 91% van alle websites die we verstuurden. McAfee blokkeerde 97%; Bitdefender en Norton blokkeerden 99%. In tests voor detectie van phishing voegde deze antivirus zich bij de elite met een detectiepercentage van 98% (Kaspersky en McAfee blokkeerden 100%; Bitdefender – 99%).

Opties voor scannen

In het midden van het hoofdscherm vindt u een groene knop waarmee u met één klik een snelle scan kunt starten. Het is vrij effectief in het doorlopen van de meest kwetsbare gebieden van uw systeem.

Maar als je iets grondiger wilt, dan is de Deep Scan wat je nodig hebt. Om daar te komen, heb je drie klikken nodig in plaats van één, maar, nogmaals, deze controle gaat door de diepste en donkerste hoeken van je OS (dat is wat je nodig hebt om een goede scan te doen).

Dit zijn niet de enige beschikbare scans. De USB/DVD Scan onderzoekt de verwisselbare schijven; de Prestatiescan is bedoeld om problemen in uw systeem op te sporen en deze te verhelpen. Verder kunt u ervoor kiezen om specifieke bestanden en mappen te scannen en om toekomstige scans te plannen (inclusief scans tijdens het opstarten).

De opties voor fijnafstelling zijn echt indrukwekkend, en de fans van controle zullen blij zijn met wat AVG te bieden heeft. Plan scans die twee bestanden, drie mappen en vijf archieven controleren – het is allemaal mogelijk met deze antivirus-engine.

De snelle scan (hier bekend als de computerscan) kan de eerste keer een minuut of twee in beslag nemen, maar de daaropvolgende controles nemen meestal minder dan 30 seconden in beslag.

Bescherming tegen phishing

Phishing is een van de meest voorkomende moderne manieren om mensen te verleiden persoonlijke gegevens vrij te geven, geld te geven, of het apparaat te vullen met malware. De meeste gebruikers van phishing-zwendel gebruiken e-mails, berichten via sociale media, telefoontjes. Sommigen maken echter ook valse websites die op de officiële versies lijken om u te dwingen kwetsbare financiële gegevens te verstrekken of geld rechtstreeks naar hen te sturen. Dergelijke situaties doen zich tegenwoordig vaak voor.

AVG Antivirus beschermt u tegen sommige van deze aanvallen, zelfs in de gratis versie. AVG heeft bijvoorbeeld een succesvol hulpmiddel voor het detecteren van gevaarlijke bestanden die alleen maar worden gedownload. Deze worden vaak gebruikt bij phishing-aanvallen, dus deze stap is van cruciaal belang. AVG Internet Security en de Ultimate antivirusversie bieden ook e-mailbeveiliging en scannen van verdachte koppelingen, wat nog een belangrijkere stap is voor het voorkomen van phishingaanvallen. Het biedt ook functies voor betalingsbeveiliging, waarbij gevaarlijke websites onmiddellijk worden herkend en spam wordt geblokkeerd.

Real-time bescherming

Vandaag de dag is realtime bescherming een van de meest noodzakelijke functies van elke goede antivirus. Zelfs een kleine vertraging kan tot vreselijke resultaten leiden. We schrijven deze AVG-beoordeling om een zeer belangrijk punt aan de orde te stellen: elke minuut telt. Real-time bescherming controleert voortdurend elk twijfelachtig bestand en programma zodra ze worden gedownload, geïnstalleerd of geopend.

AVG biedt u deze optie in al zijn pakketten, omdat dit aspect van beveiliging niet kan worden genegeerd. Dergelijke beveiligingsfuncties omvatten ook de regelmatige automatische updates en werking op de achtergrond, waardoor u uw activiteiten niet hoeft te onderbreken voor dergelijke scans. De realtime bescherming van AVG is nog cooler, omdat deze is gebaseerd op de op AI gebaseerde werking die heel snel leert over nieuwe bedreigingen. Dankzij realtime bescherming met AVG hoeft u niet elk bestand te scannen dat u van plan bent te gebruiken. Het is al geanalyseerd voordat u het gebruikt of wanneer u ervoor kiest het te gebruiken.

Bonusfuncties

Niet alle functies van AVG-antivirus zijn gratis beschikbaar, en dat is begrijpelijk. Omdat AVG een uitgebreide optie is voor verschillende levensstijlen, biedt het verschillende hulpmiddelen voor u, afhankelijk van het budget en de behoeften. Als u de redenen voor de bonusfuncties nodig hebt, hoeft u niet verder te zoeken. Onze favoriete beveiligingshoogtepunten zijn webcambeveiliging en bescherming van gevoelige gegevens. De gedachte dat u uw webcam met iemand deelt, is behoorlijk ongemakkelijk, nietwaar? AVG blokkeert alle pogingen om toegang te krijgen tot uw webcam.

Met het schild voor gevoelige gegevens kunt u alle kwetsbare informatie verbergen voor hackers. Het controleert wie en welke programma’s toegang hebben tot uw bestanden. Andere hulpmiddelen zijn app-vergrendeling en antidiefstalopties. App lock is beschikbaar voor bepaalde applicaties, en anti-diefstal is zeer waardevol als uw apparaat zoekraakt of wordt gestolen. U kunt ook de wachtwoordkluis kiezen als u dergelijke gegevens altijd vergeet. Als u bang bent dat iemand uw bestanden nog vindt nadat ze zijn verwijderd, vindt u File Shredder misschien aantrekkelijker. Als u zich zorgen maakt over de prestaties van de computer, kunt u Disk Cleaner proberen.

Lab Scores

Een van de beste aspecten die het succes of falen van een antivirus illustreren, is het objectieve resultaat van labscores. Onafhankelijke laboratoria presenteren vaak zeer betrouwbare informatie voor potentiële gebruikers, zodat ze een beter overwogen beslissing kunnen nemen. Onze AVG-evaluatie legt de laboratoriumscores van AVG-antivirus uit op de websites van de meest betrouwbare testers. We kwamen tot een veelbelovende conclusie: deze ultieme antivirusfuncties zijn behoorlijk efficiënt. Om te specificeren, AV-Test heeft een uitstekende beoordeling van AVG. Het pakket Internet Security is een van de toppers met een score van 6 voor beveiliging en 5 voor prestaties, en een 5,5 voor gebruiksvriendelijkheid. In de recente beoordeling staat AVG op de 3e plaats van alle antivirusprogramma’s.

SE Labs beoordeelt de anti-malware beschermingscapaciteit van AVG voor thuisgebruik. Hoewel dit antivirusprogramma niet het eerste was, wordt het toch hoog geprezen vanwege de hoge mate van nauwkeurigheid. SE Labs gaf aan dat AVG Antivirus Free Edition een nauwkeurigheid van 98% heeft. De beschermingsnauwkeurigheid van AVG is 94% en de legitieme nauwkeurigheid is 100%. Het heeft AAA gekregen, de hoogste onderscheiding van het lab.

AV-Comparatives heeft ook positieve beoordelingen. Zo heeft AVG relatief weinig valse positieven bij bedreigingen in vergelijking met andere populaire antivirussoftware en heeft het een van de meest matige effecten op de prestaties van het apparaat. De laatste testresultaten over AVG-antivirus op AV-Comparatives geven het een Advanced-onderscheiding, waaruit blijkt dat het boven het gemiddelde ligt in de industrie. Dergelijke bevindingen illustreren de stabiele status van AVG.

In de MRG-Effitas-tests ten slotte behaalde deze antivirus een certificering op het 2e niveau (wat dicht bij perfect is) en verdiende het een plaats in de elitaire top-10. De gemiddelde score bedroeg 9,4 punten.

Gebruiksgemak

AVG werkt al jaren aan dit product en probeert het zo snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De huidige interface is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en ongecompliceerd. Volgens de statistieken is gebruiksgemak een van de dingen die een antivirus kunnen maken of breken.

En hoewel AVG in het verleden niet het meest intuïtieve aanbod op de markt was, doet het tegenwoordig niet onder voor Avast, Kaspersky en andere marktleiders. Laten we het nu meer in detail hebben over het installatieproces, de gebruikersinterface en de prestaties.

Downloaden en installatie

De installatie begint met het downloaden van het installatieprogramma (7.1MB) van de officiële website. Het hele proces is enigszins geautomatiseerd, wat betekent dat u alleen maar op volgende hoeft te klikken en de installatiemap te selecteren.

Gemiddeld duurt de installatie 7-10 minuten, wat vergelijkbaar is met de koplopers. Sommige van de rivalen op de markt (grote namen met miljoenen gebruikers) doen er bijvoorbeeld 155 minuten over om te installeren, zo niet meer (Kaspersky behoort zeker tot de traagste).

Belangrijke opmerking: ook al kunt u tijdens de installatie niets doen, vergeet na afloop niet het selectievakje voor gegevensverzameling uit te schakelen (Menu – Algemeen – Privacy).

Deze antivirus vereist niet dat de gebruiker een account heeft. Tegelijkertijd kunt u eenvoudig andere apparaten controleren die momenteel onder AVG’s bescherming vallen nadat u een account hebt gemaakt.

Gebruikersinterface

De interface is vrij stijlvol en ziet eruit alsof het team dat eraan heeft gewerkt, is geïnspireerd door hackerfilms uit de jaren 90. Er staat een groene cirkel in het hoofdvenster – dit betekent dat uw apparaat geen gevaar loopt. Maar wanneer het verandert in een rood uitroepteken, moet je controleren of het systeem wordt aangevallen of dat er al een virus op je apparaat zit.

De grote knop “Computer scannen” onderaan geeft u toegang tot snelle scans. Om de antivirus naar wens te configureren, gebruikt u de pictogrammen Web & e-mail en Computer. Als u de gratis versie gebruikt, zijn de andere drie menu’s niet beschikbaar.

In het menu Instellingen kunt u het huidige wachtwoord wijzigen, pop-upvensters beheren, een zogenaamde “witte lijst” maken en meer. Wat de configuratieopties betreft, is AVG op dit moment een van de beste keuzeprogramma’s. In de werkbalk kunt u de huidige status zien (beschermd of in gevaar) en met één klik het hoofdmenu openen.

Waar het op neerkomt, is dat AVG een gebruiksvriendelijke antivirus is met een slimme indeling, een snelle engine en indrukwekkende configuratiemogelijkheden.

Prestaties

Voor elke software is het van vitaal belang om de bronnen van een apparaat optimaal te benutten en het niet te zwaar te belasten. Zelfs de meest verouderde computers kunnen deze antivirus uitvoeren (natuurlijk niet zo soepel als de moderne).

Volgens verschillende praktijktests is de invloed op de prestaties minder dan 10% (meestal rond de 5%), waardoor AVG op hetzelfde voetstuk staat als de leiders op dit gebied, zoals Bitdefender. Kaspersky slaagde er echter in de machine slechts met 2,5% te vertragen, wat op dit moment het absoluut beste resultaat is.

Pakketkenmerken

AVG biedt slechts drie pakketten om uit te kiezen, maar ze zijn meer dan in staat om te voorzien in de behoeften van zowel gemiddelde gebruikers als mensen die de best mogelijke bescherming willen. Bovendien kunt u naast de volgende pakketten ook tools aanschaffen voor optimalisatie, het bijwerken van stuurprogramma’s en zelfs een VPN.

Over het geheel genomen biedt het bedrijf een zeer flexibele deal, en de meeste gebruikers zullen in staat zijn om de combinatie te vinden die het beste werkt voor hun huidige behoeften.

AVG Antivirus Free

AVG Antivirus Free is het instappakket. Het scant uw pc, zorgt voor automatische updates, blokkeert gevaarlijke e-mailbijlagen en beschermt het apparaat tegen malware. Het is beschikbaar voor zowel Windows als Mac OS. De Mac-versie is compatibel met macOS 10.10 en hoger. Het is begrijpelijk waarom veel mensen voor deze optie kiezen: het biedt de perfecte basis die veel gebruikers tevreden stellen zonder dat er extra functies nodig zijn. AVG Antivirus Free biedt namelijk realtime bescherming die is gebaseerd op de constante updates van het systeem. Deze stap zorgt ervoor dat AVG nieuwe bedreigingen detecteert.

Dit pakket omvat scans voor malware, spyware, virussen en problemen met de prestaties, waarbij het zich niet beperkt tot slechts één aspect van de apparaatbeveiliging. Het voorkomt dat gevaarlijke programma’s worden geïnstalleerd en merkt deze al op voordat ze worden gedownload. Het scant niet alleen bestanden, maar ook e-mailbijlagen en twijfelachtige koppelingen. Het bonusaspect is dat deze gratis versie de computer niet overlaadt met vervelende knoppen of pop-ups, terwijl het tegelijkertijd eenvoudig blijft.

De gebruiksvriendelijke interface is perfect bewaard gebleven in het gratis pakket, wat een mooi voordeel is voor mensen die bang zijn dat beveiligingsprogramma’s te ingewikkeld zijn. Ondanks de updates vertraagt het programma niet de hele computer of telefoon, dus het gaat echt om de efficiëntie die het beschermt. Daarom is de gratis versie geschikt voor velen die essentiële bescherming en betrouwbare ondersteuning nodig hebben.

AVG Internetbeveiliging

Met dit pakket krijgt u volledige beveiligingsfuncties voor al uw apparaten. De ambtenaren van het bedrijf beweren dat dit het populairste plan is onder hun klanten. Naast alle noodzakelijke functies waarmee de gratis versie wordt geleverd, geeft IS u toegang tot een behoorlijk indrukwekkende lijst met nieuwe opties. De makers van AVG benadrukken dat de moderne problemen met malware persoonlijk zijn geworden. Het gebruik van een webcam of het inbreken in de privacy-instellingen komt steeds vaker voor, waardoor de prestaties van AVG nog crucialer worden. AVG Internet Security biedt een uitgebreidere beveiliging tegen elke bedreiging en voegt daar zijn geavanceerde kunstmatige intelligentie aan toe voor een nog betere service. Het is ook gericht op web- en e-mailbeveiliging met behulp van Email Shield. Het beschermt de gebruiker dus tegen elk type malware.

AVG Internet Security scant ook Wi-Fi-netwerken. De verbeterde firewall en de bescherming tegen ransomware zijn geweldig tegen aanvallen van hackers. Het is zeer onwaarschijnlijk dat er gegevens mee worden gestolen. U hebt uw wachtwoorden, foto’s of andere programma’s onder uitstekende controle. Naast het beschermen van de webcam, biedt dit pakket de mogelijkheid om specifieke mappen of bestanden te beschermen. Wat nog indrukwekkender is, is dat u kunt kiezen voor File Shredder die de gegevens voor altijd kan wissen. Als u bang bent voor toegang tot specifieke gegevens en wilt dat deze de hoogste prioriteit hebben, kunt u ze met AVG Internet Security versleutelen en verbergen. Deze versie helpt ook bij het beveiligen van de betaling. In dit geval maakt het gebruik van twee functies. Anti-spam zorgt ervoor dat gevaarlijke of vervelende e-mailberichten niet tussenbeide komen in uw e-mailbeveiliging. Fake Website Shield blokkeert en detecteert de kopieën van de echte websites waar u uw betalingen doet.

Dit pakket is niet beschikbaar voor Mac-, iOS- en Android-apparaten.

AVG Ultimate

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het hoogste niveau. Het bevat alles van de vorige 2 pakketten en biedt de meest uitgebreide set functies. De website zelf legt uit dat deze versie de Internet Security-functies combineert met de TuneUp. TuneUp doet alles om uw pc te versnellen. Het scant de gegevens om de troep op te ruimen, verbetert de levensduur van de batterij, en dient als een uitstekend reddingsysteem voor kleine en ernstige prestatieproblemen. Het is nuttig voor zowel oude als nieuwe apparaten omdat het probeert hun potentieel te maximaliseren. Dit ultieme antiviruspakket zit vol met beveiligingshulpmiddelen die uw pc zo goed mogelijk beschermen.

Naast de hulpprogramma’s beschikt AVG Ultimate over een schild voor gevoelige gegevens en apparaatvergrendeling om uw privacy nog beter te beveiligen. De eerste functie biedt ook een wachtwoordkluis waarin u essentiële wachtwoorden kunt opslaan zonder bang te hoeven zijn dat u ze kwijtraakt. De realtime bescherming wordt verder ondersteund door het automatische onderhoud, waardoor het zeer betrouwbaar en onafhankelijk is. Dit pakket heeft ook een schijfopruimer die helpt om de overbelasting van de PC met nutteloze bestanden te voorkomen. Andere functies die het een geweldige keuze maken zijn Startup Optimizer, Anti-Theft, Smart Photo Cleaner, en Battery Profiles. Dit pakket is geschikt voor gezinnen en persoonlijk gebruik en richt zich op alle beveiligingsproblemen.

AVG voor Mac

Als u een Mac bezit, wilt u de beveiliging ervan controleren. AVG heeft een gratis versie voor Mac die effectief zal zijn tegen Mac-, pc- en andere mobiele virussen. Deze technologie zorgt ervoor dat geen van de virussen wordt gedeeld met vrienden en familie, zelfs als ze een ander apparaat gebruiken. Het werkt ook in een stille modus en zorgt ervoor dat u er niets van merkt. Dit pakket heeft de online beveiliging die websites, e-mails en links in kwestie blokkeert. Deze versie heeft ook dezelfde automatische update waar AVG bekend om staat.

AVG voor Android

AVG Antivirus voor Android heeft een gratis editie die je beschermt tegen malware en spyware en je helpt bij het terugvinden van je telefoon in geval van diefstal. De Pro-versie is bovendien in staat om foto’s te maken van een dief of iemand anders die er niet in slaagt om je telefoon drie keer achter elkaar te deblokkeren. Ook kunnen gebruikers elke app beveiligen met een pincode.

AVG combineert met name antivirus met andere hulpmiddelen om het werk van uw apparaat te verbeteren. De antivirusfuncties omvatten beveiligingstools tegen malware, spyware, virussen, verdachte apps en gevaarlijke instellingen. Het zorgt ook voor bescherming tegen ongewenste bellers. Het bevat ook een anti-diefstal telefoontracker.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een pro-versie, bevat een betaald pakket voor Android ook App Lock, Camera Trap, en Device Lock. App Lock helpt je te voorkomen dat andere mensen toegang krijgen tot je gegevens door ze te vergrendelen met wachtwoorden, patronen of vingerafdrukken. Camera Trap neemt de foto van iedereen die drie keer tevergeefs toegang probeert te krijgen tot je telefoon en stuurt je de foto met de datum en locatie vermeld. Device Lock werkt altijd als iemand je SIM steelt en vervangt.

AVG voor iOS

Hoewel er geen specifieke antivirus voor iOS beschikbaar is, gaat AVG er toch niet aan voorbij. Niet alle mensen denken dat iOS een antivirus nodig heeft, maar de meesten zullen het ermee eens zijn dat een VPN een nuttige optie is. Deze tool is niet gratis, maar we denken dat het een vermelding verdient. AVG biedt je veilige toegang tot Wi-Fi, ongeacht de locatie, verbergt je IP-adres en geeft een brede lijst van internationale locaties om uit te kiezen.

Ondersteuning en klantenservice van AVG Antivirus

Als het op klantenservice aankomt, is er het goede nieuws: er is een uitgebreide FAQ-sectie op de officiële website, plus een reeks eenvoudig te begrijpen video’s op het YouTube-kanaal van het bedrijf. De kans is groot dat u er zelf wel uitkomt.

Een ticket indienen is ook een optie. Maar we moeten zeggen dat het team meestal veel tijd nodig heeft om je vraag te verwerken en te beantwoorden, wat niet het geval is bij de meeste rivalen op de markt. Bovendien hebben gebruikers geen toegang tot een live chat of directe telefoongesprekken, tenzij ze betalen voor professionele technische ondersteuning. Dat klopt – bij AVG moet je veel geld betalen voor klantenondersteuning om je te kunnen helpen.

AVG Premium-technische ondersteuning biedt dekking voor al uw apparaten en gratis telefoongesprekken (24/7), gratis advies, onbeperkte toegang tot het technische team van het bedrijf en verwijdering van virussen/malware. Om dit alles te krijgen, moet je kiezen voor het Complex Fix-pakket (€ 199 per jaar of € 10 per maand + € 99 zodra je je abonneert). Voor €79 krijgt u alleen het “Simple Fix”-pakket. Belangrijke opmerking: beide pakketten bieden slechts ÉÉN KEER hulp.

AVG is ook aanwezig in de sociale media. Via LinkedIn en YouTube kunt u aanvullende informatie vinden over de problemen die u ondervindt. We raden u ook aan de Twitter- en Facebook-pagina’s te bezoeken om sneller in contact te komen met het ondersteuningsteam.

Conclussie

Het beste aan deze antivirus is dat de gratis editie behoorlijk indrukwekkend is. Bovendien kunt u gratis testversies van het Internet Security-pakket en alle tools/apps op de website downloaden. Als u op zoek bent naar basisbescherming, is dit een van uw beste opties. Avast Free is voor sommigen misschien een betere keuze, maar niet noodzakelijk voor elke gebruiker.

AVG Internet Security is een beetje te duur, en andere merken bieden hetzelfde niveau van beveiliging en veelzijdigheid voor een betaalbaarder prijskaartje. De voordelen zijn onder andere de uitstekende prestaties, het lage CPU-gebruik, de vrijheid om het programma aan te passen en de bovengemiddelde beveiligingsbeoordelingen van andere bedrijven.

AVG Antivirus FAQ

Is Avast goede antivirussoftware?

Wij zijn van mening dat AVG een goede antivirussoftware is met veel mogelijkheden. Dit is een van de beste gratis opties die we hebben geanalyseerd, maar de betaalde pakketten zijn ook goed. Wij denken dat AVG Antivirus betrouwbaar is, en de resultaten van een onafhankelijk laboratorium bevestigen dit.

Is AVG echt gratis?

AVG antivirus heeft een bevredigende gratis versie die de nodige bescherming tegen malware biedt en de prestaties van het apparaat analyseert. AVG AntiVirus FREE is een gratis optie zonder verborgen valkuilen. Voor het downloaden hoeft u niet te betalen, maar voor bonusfuncties moet u wel extra betalen.

Is AVG veilig in gebruik?

AVG antivirus is veilig in al zijn versies. Zolang u AVG downloadt van een veilige bron, namelijk de website van het bedrijf, hoeft u zich geen zorgen te maken. Gelukkig maakt AVG geen gebruik van uw persoonlijke gegevens en is het de belangrijkste antivirus als het op beveiliging aankomt.

Hoeveel kost AVG?

AVG Internet Security kost 89,99 euro per jaar. Als u een prestatieverbetering wilt, kunt u wat geld besparen met AVG Ultimate: omdat dit pakket zowel Internet Security Package als Tune-Up combineert, is de prijs van € 119,99 per jaar lager dan wanneer u deze opties afzonderlijk koopt (€ 89,99 en € 49,99).

Hoe kan ik AVG opzeggen?

U kunt AVG eenvoudig annuleren via de Home Support-pagina. U kunt zich bij uw account aanmelden volgens de vereisten op de website en op “Uitschrijven” klikken. Kies vervolgens “Uitschrijven voor toekomstige verlengingen en mijn abonnement laten verlopen” en bevestig. U kunt dan een antivirus gebruiken tot de vervaldatum.

Is het waar dat AVG mijn computer trager maakt?

Natuurlijk niet. Lang geleden ging het gerucht dat antivirusprogramma’s uw systeem 50% trager maken. In onze AVG-antivirusbeoordeling hebben we alle mogelijke onafhankelijke tests uitgevoerd en uit geen enkele test bleek dat AVG uw computer zou kunnen beschadigen.

Hoe verwijdert AVG-antivirus virussen en malware?

Met alle antivirusversies van AVG kunt u diepgaande scans van uw computer uitvoeren. Elk type malware in uw systeem kan gemakkelijk worden geïdentificeerd en verwijderd. AVG Pro kan meer dan 95% van de bekende virussen en ook gloednieuwe virussen opsporen.

Hoe kan ik AVG Free-antivirus bijwerken?

Er zijn twee manieren om AVG Free-antivirus bij te werken. De eerste is handmatig – ga naar de programma-instellingen in het gedeelte ‘Algemeen’ en selecteer ‘Bijwerken’. De tweede manier – u kunt ook de functie voor automatisch bijwerken inschakelen in de programma-instellingen.

Kan ik AVG Antivirus voor Android vertrouwen?

AVG voor Android combineert de beste antivirusfuncties die je smartphone beschermen tegen malware, virussen en spyware. Er wordt speciale aandacht besteed aan antidiefstal- en privacytools.

Wat is het geheim van AVG Antivirus?

Het belangrijkste geheim van AVG-antivirus is dat het de mogelijkheid biedt om nieuwe varianten van spyware te herkennen. AVG biedt gratis antivirussoftware aan ter bescherming van computersysteemgebruikers over de hele wereld, en werkt bovendien volgens de bestaande premiumprivacy voor alle gebruikers.