Avast antivirus gratis downloaden en review

Avast, een van de marktleiders, biedt robuuste bescherming tegen alle soorten malware, samen met tal van add-ons.

Hoogtepunten

 • Dit is de populairste antivirus op de planeet aarde;
 • De gratis versie is een van de beste aanbiedingen op de markt;
 • Het bedrijf bestaat al sinds 1991;
 • Indrukwekkende resultaten in tests van derden;
 • Het dashboard is zeer vriendelijk en gemakkelijk te gebruiken;
 • Veel waar voor je geld;
 • De gloednieuwe Secure Browser is helemaal gratis.

Avast Gratis Antivirus

Waarom Avast?

Laten we onze Avast antivirus review beginnen met te zeggen dat dit waarschijnlijk de meest gerespecteerde en erkende naam in de industrie is. In totaal zijn er 400+ miljoen apparaten onder hun bescherming op dit moment, en het klantenbestand wordt steeds groter. Ze bestaan al sinds 1991 en zijn, samen met Kaspersky, de leiders in de race.

Zoals u snel zult leren, zijn veelzijdigheid en flexibiliteit de grootste verkoopargumenten van dit bedrijf, en naast de antiviruspakketten is er ook een browser – Secure (heette twee jaar geleden nog Avast Safezone), een VPN-dienst, en verschillende piepkleine maar nuttige apps.

Er is een antivirusoplossing die zelfs in het meest bescheiden budget past. En voor welk niveau je ook kiest, je krijgt altijd de nieuwste updates. Tijdens onafhankelijke tests bewijzen de Avast-producten voortdurend hun waarde en komen ze altijd in de top-3 van de veiligste antivirussystemen.

De gebruikersinterface is zeer intuïtief, goed ontworpen en snel, waardoor Avast Antivirus niet alleen perfect is voor de professionals, maar ook voor beginners die een “plug-and-play” soort software willen.

Avast is het beste voor

 • Apparaten die draaien op Windows OS;
 • Regelmatige gebruikers en bedrijfseigenaren;
 • Mensen die veiligheid en privacy boven alles stellen;
 • Gebruikers die op zoek zijn naar bescherming op instapniveau. Upgraden naar een hogere tranche is heel eenvoudig.

Hoe goed is Avast?

Avast Antivirus homepage presenteert een interessante claim van het redden van de wereld met de beste technologie. Inderdaad, sinds de opkomst op de software markt, is Avast geëvolueerd van louter een antivirus toepassing naar een groter product dat gebruikers wereldwijd helpt in hun digitale werk en persoonlijke ervaring.

Hoewel er een verscheidenheid aan toegankelijke software is, toont de Avast Antivirus rating gestaag hoge cijfers en apprise van professionals. De uiteindelijke keuze is altijd afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en eisen. Avast is perfect voor diegenen die een betrouwbare, snelle en betrouwbare applicatie nodig hebben die gemakkelijk te verkrijgen is van de officiële distributeur zonder enige moeite.

Eerst en vooral is het handig om alle belangrijke informatie van de ontwikkelaar op hun website te vinden. Voor de aankoop kunt u alle nuances van de gratis en betaalde pakketten leren kennen, en meer lezen over extra beveiligingshulpmiddelen. De prijsklasse is ingesteld om te voldoen aan de behoeften van alle mogelijke gebruikers, maar het spectrum van functies zou enigszins verschillen.

Als u echter kiest voor Avast Free of Avast Premier, krijgt u het perfecte niveau van beveiliging. Beide versies hebben essentiële functies zoals Smart Scan, wachtwoordbescherming, browseropruiming en antivirus. Er zijn echter Pro- en Premier-pakketten die beide het overwegen waard zijn, maar het verschil zit hem in de complexiteit en beschermingsdekking die ze bieden. Zo biedt het Premier-pakket het meest uitgebreide scala aan functies, waaronder bescherming tegen spam en webcambeveiliging.

Aan de andere kant, welke optie u ook kiest, u krijgt altijd bescherming van hoog niveau.

Avast Antivirus biedt relevante apps voor Mac-, Windows-, Android- en iOS-platforms, evenals oplossingen voor zakelijke ondernemingen en software voor meerdere gebruikers. Avast is lichtgewicht en geavanceerd, wat de prestaties verhoogt zonder het apparaat te vertragen.

Is Avast Scan Performance goed?

Avast blijft een van de topkeuzes voor internet- en computerbeveiliging vanwege zijn bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Hoewel er geen limiet is voor perfectie, vertoont de software een gestage groei. Soms heeft het nog aanpassingen nodig om de meeste potentieel gevaarlijke virussen en aanvallen te herkennen. Echter, Avast offline en online malware detectiegraad bestaat uit 98,6, terwijl de beschermingsgraad 99,99% is en 15 gevallen van vals alarm laat zien, volgens de AV-Comparatives testresultaten.

Avast behaalde ongeveer de tweede plaats in vergelijking met andere producten, maar het resultaat is nog steeds veelbelovend. De mindere resultaten werden getoond bij de analyse van onbekende componenten. Soms kan Avast ze niet als een bedreiging definiëren. Avast Online Scan is een beetje zwakker met de detectie van schadelijke URL’s en preventie om ze te elimineren voordat het proces van het downloaden zal beginnen.

Avast’s Smart Scan presenteert het meerlaagse onderzoek, dat kan worden gepland, van browseronderdelen tot pc-prestatieproblemen. Het verdere proces van het oplossen van huidige prestatieproblemen kan echter de aankoop van Avast Premium Cleaner vereisen, wat niet voor iedereen geschikt zal zijn. Smart Scan test is snel en nuttig voor het ontdekken van eventuele bedreigingen aan de oppervlakte. Daarom is het voor een meer gedetailleerde controle beter om de Volledige virusscan te gebruiken, maar het zal enkele uren duren om deze te voltooien.

Avast Online Security en Browser Cleanup zijn de extensies die u helpen ad-sporen te vermijden en het beveiligingsniveau van websites te analyseren. Merk op, dat Secure Browser gratis is voor installatie binnen de laatste updates.

Ook heeft het Better Business Bureau Avast met A+ beoordeeld, waardoor het als een gecertificeerd en betrouwbaar bedrijf wordt beschouwd. In een ander geloofwaardig testlab, AV-Test, kreeg Avast 6 van de 6 punten voor Bescherming, 5,5 van de 6 voor Prestaties, en 6 van de 6 voor Bruikbaarheid.

Last but not least. Hoewel boot scan zelden wordt gebruikt, biedt het een analyse van de verborgen bedreigingen die niet kunnen worden gespot tijdens de Smart Scan-sessie. Het is een uitgebreide test die enkele uren in beslag neemt. Dit type scan maakt het mogelijk malware te elimineren die niet alleen de beveiliging maar ook de algehele functionaliteit van uw PC kan saboteren.

Avast Anti-Rootkit

Anti-rootkit beveiliging is essentieel voor het voorkomen van inbraak in iemands administratieve toegang tot een PC. Een rootkit is een programma dat op lagere lagen van het systeem opereert. Omwille van dit aspect moet je een rootkit scanner gebruiken binnen de bijgewerkte antivirus software en firewall. Echter, anti-rootkit scan en monitor zijn vooraf geïnstalleerd in de software en beschikbaar tijdens het opstarten van het programma.

Met name het proces van het zoeken en uitschakelen van schadelijke programma’s vereist geen extra tijd of handmatige set omdat het automatisch kan worden uitgevoerd. De nieuwste maart 2019 Avast anti-rootkit update verbeterde de bescherming van verenigde uitbreidbare firmware interface.

Avast Antivirus Voor- en nadelen

Laten we de voors en tegens eens nader bekijken en zien of de producten van dit bedrijf zo goed zijn als ze zeggen. Eén ding is zeker: u zult niet teleurgesteld zijn met Avast, want 400 miljoen gebruikers over de hele wereld kunnen zich gewoon niet vergissen. Hiermee krijgt u een sterke, betrouwbare beschermer die uw computer niet te veel belast en de strijd aangaat met malware zonder dat u het merkt.

Voordelen

 • Een van de snelste en veiligste antivirussystemen;
 • Detectie-/verwijderingssnelheid is indrukwekkend;
 • De Avast For Business-pakketten behoren tot de beste aanbiedingen op de markt;
 • Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk en intuïtief;
 • Uitstekende waarde voor uw geld;
 • 30 dagen geld-terug-garantie is beschikbaar voor de toppakketten (behalve voor Ultimate);
 • Avast Mobile Security voor Android is volledig gratis;
 • De lijst met extra tools is behoorlijk indrukwekkend.

Nadelen

 • Het kan een beetje moeilijk zijn om wijs te worden uit alle verschillende pakketten;
 • Helaas is het niet te koop voor iOS. De Avast VPN is het enige beschikbare product;
 • De scans kunnen traag zijn, vooral op oudere machines;
 • De gratis versie wordt geleverd met een beperkte set functies.

Prijzen van Avast in 2021

Als een van de toonaangevende antivirus oplossingen op de markt, is Avast zeer goed in staat om de potentiële klanten betaalbare prijskaartjes aan te bieden. Entry-level opties voor Windows, Mac en Android zijn volledig gratis. Betaalde Avast-voorstellen worden geleverd met een aantal nuttige extra’s, en hoewel ze misschien niet de goedkoopste pakketten zijn, zijn ze wel degelijk zeer concurrerend in vergelijking met andere marktleiders. Laten we eens kijken naar de prijzen voor elk afzonderlijk plan/pakket uit de Avast-familie.

 • Avast Premium Beveiliging voor één apparaat -$69,99
 • Avast Premium Beveiliging voor meerdere apparaten – $89,99
 • Avast Ultimate voor Windows – $99,99

We zullen de specifieke kenmerken van elk pakket in detail bespreken verderop in onze review. Laten we opmerken dat alle prijzen gelden voor een 1-jarig abonnement voor 1 apparaat. Met 2- en 3-jaarplannen kunt u respectievelijk ongeveer 8% en 12% besparen. Als u een antivirus nodig heeft voor meer dan 1 apparaat, neem dan een multi-device licentie om ook te besparen.

Avast Geld-terug-garantie

Opmerkelijk, Avast Antivirus heeft een stevig terugbetalingsbeleid dat garandeert dat binnen 30 dagen vanaf het moment van aankoop van het product, u uw geld terug kunt krijgen. Het kan onafhankelijk worden gedaan door de officiële website te bezoeken en de ondersteuningspagina te selecteren. Het proces is automatisch, maar u moet de reden beschrijven wat en waarom u een terugbetaling wilt hebben.

Ongetwijfeld moet elk geval onafhankelijk worden beoordeeld. Het verdere terugkeerproces biedt aan om de tijdspanne te selecteren wanneer u het kocht. Hoewel u er wat tijd aan moet besteden, biedt Avast het meest geschikte formulier om snel uw geld terug te vragen.

Betrouwbaarheid en beveiliging

Betrouwbaarheid is het meest kritieke aspect van elke antivirusoplossing, samen met beveiliging. Voor de meeste moderne antivirussystemen is het bijna onmogelijk om een topscore te behalen in offline en real-time virusdetectie en -verwijderingstests. Maar dat is niet het geval bij Avast. Het bedrijf doet fantastisch werk door informatie te verzamelen van de computers van zijn klanten (opnieuw, 400+ miljoen mensen). Dat helpt het team dat verantwoordelijk is voor de beveiliging om binnen een paar uur met tegenmaatregelen te komen voor de nieuwe malware.

Maar laten we het eens hebben over tests in de echte wereld en kijken hoe het antivirus precies presteerde. We zullen kijken naar onafhankelijke labresultaten van derde partijen zoals AV-Comparatives en AV-Test.

Een korte opmerking: de meeste moderne bedrijven betalen onafhankelijke testers zoals deze om hun product te beoordelen. Wanneer de resultaten indrukwekkend zijn, kunnen ze dat gebruiken voor reclame. En wanneer ze slecht zijn, helpen deze testers hen de motoren te verbeteren.

AV-Test beoordeelt antivirusproducten altijd op basis van hun bruikbaarheid, prestaties en bescherming. De maximale score is 18, en Avast slaagde erin 17,3 te verdienen en de Top Product award van het bedrijf. Kaspersky en Bitdefender behaalden echter een perfecte 18.

SE Labs, op zijn beurt, bevat een replay-systeem van aanvallen, en in hun tests kreeg Avast de AA-certificering (AAA is de perfecte score).

Malwarebescherming met Avast

In recente tests slaagde Avast erin 75% van de kwaadaardige samples te verwijderen op het moment dat ze werden geplant, wat behoorlijk indrukwekkend is. Ja, het heeft zich ontdaan van de meeste potentieel gevaarlijke bestanden voordat ze zichzelf konden installeren. In totaal heeft Avast 89% van de monsters gedetecteerd, waardoor het automatisch 8,9 punten van de 10 krijgt. Dit is een indrukwekkend resultaat; toch behaalden Norton, McAfee, en enkele andere antivirus producten 9.3 punten.

Tegelijkertijd heeft Avast een geweldige functie: wanneer het iets onbekends detecteert, blokkeert het onmiddellijk de toegang tot alle mappen en stuurt het naar het hoofdkwartier voor een snelle analyse. Het slechte nieuws is – de antivirus herkent ze niet altijd als gevaarlijke malware na de analyse. Soms beweert het dat ze geen gevaar opleveren (ook al is dat wel zo).

In onze eigen malware-hosting URL-test blokkeerde Avast direct de toegang tot 60 procent van de URL’s en wist nog eens 30 procent direct in de downloadfase te elimineren. In totaal behaalde het een beschermingsscore van 91%. AVG presteerde vergelijkbaar. Vergeleken met McAfee (97) en Bitdefender (99) is dat een bovengemiddeld resultaat, maar nog steeds niet erg indrukwekkend.

Avast scanopties

Als u een Smart Scan wilt uitvoeren, hoeft u alleen maar op de grote groene knop in het midden van het scherm te klikken. De scan omvat browser add-ons, scant op malware op het apparaat, netwerkbeveiligingsproblemen, problemen met de prestaties, apps/software zonder beveiligingsupdates en wachtwoorden die niet sterk genoeg zijn. Gemiddeld duurt het 10-15 minuten om de test te voltooien.

Het antivirusprogramma kan automatisch verouderde programma’s bijwerken, wat erg handig is. De prestatieproblemen worden echter niet verholpen tenzij u de Cleanup-service hebt geïnstalleerd.

Op de beschermingspagina vindt u meer opties voor een scan. De Full Virus Scan duurt +/- 2 uur. Dat is erg traag, aangezien het hedendaagse gemiddelde 50-60 minuten is. Maar, u zult het niet elke dag doen, dus, het is niet zo’n groot probleem.

De Boot Time Scan is speciaal ontworpen om hardnekkige malware te vinden en te verwijderen die zich in de schaduw verbergt en niet kan worden verwijderd door regelmatig op te ruimen. Belangrijke opmerking: de Boot Time Scan wordt uitgevoerd voordat het besturingssysteem wordt uitgevoerd, wat betekent dat systeemgebaseerde malware zich niet kan verbergen. Deze test duurt ook lang.

Gebruiksgemak

Dit bedrijf is al tientallen jaren een van de leiders in de industrie, en het team dat aan de interface werkt is erin geslaagd een bijna perfect product af te leveren. Zoals de meeste rivalen, biedt Avast de gebruikers een zeer intuïtief, vriendelijk en ongecompliceerd product.

Hoewel de algoritmen en de protocollen behoorlijk geavanceerd zijn, zal het voor de gemiddelde gebruiker niet moeilijk zijn om een van de beschikbare pakketten te starten en te gebruiken. De engine doet alles uit zichzelf en zal de gebruiker niet afleiden van het werk of de ontspanning achter de computer. Gebruiksgemak is een van de belangrijkste elementen van elk hedendaags programma/app, en Avast is een onbetwistbare leider op dit gebied.

Avast downloaden en installeren

De download routine is zeer eenvoudig en rechttoe rechtaan. Het enige wat u hoeft te doen is de officiële website bezoeken, een van de beschikbare pakketten selecteren en op “nu kopen” klikken om het op uw apparaat te downloaden. Even snel dit: het gratis Avast-beveiligingspakket kan ook worden gevonden op websites van derden. We raden echter aan om alleen de officiële website te gebruiken voor aankopen en downloads.

In tegenstelling tot sommige rivalen kost het niet meer dan een paar minuten om de Avast-producten op uw apparaat te installeren. Het maakt niet uit of u Avast voor Mac of Windows nodig hebt, want de clients zijn allemaal snel, betrouwbaar en veelzijdig. Nog meer goed nieuws: de antivirus neemt niet veel ruimte in op de harde schijf.

Avast gebruikersinterface

Zoals we net al zeiden, is dit een zeer gebruiksvriendelijke antivirus. De gebruikersinterface van Avast is vergelijkbaar met die van door critici bejubelde antivirussystemen als Kaspersky en Bitdefender. De interface is zeer eenvoudig; tegelijkertijd is het zeer informatief, en het is gemakkelijk om door de beschikbare opties en menu’s te navigeren. Wanneer het apparaat beschermd is, en er geen potentiële bedreigingen zijn, ziet u een groen vinkje (het verandert in rood wanneer u in gevaar bent).

Direct daaronder bevindt zich een grote knop waarmee u onmiddellijk scans kunt uitvoeren. Aan de linkerkant hebben we “Status”, “Bescherming”, “Privacy”, en “Prestaties”. Alles is slechts een klik verwijderd, en zelfs een beginnende gebruiker zal in staat zijn om alles te begrijpen. Echter, ondanks de ietwat eenvoudige interface, is er een groot potentieel voor maatwerk.

Je kunt zo’n beetje elk gereedschap veranderen en aanpassen aan je eigen wensen. Ga gewoon naar Menu – Instellingen. Maak je geen zorgen: zelfs als je het “verknoeit”, is er een knop waarmee je alles kunt terugzetten naar de standaardinstellingen. Updates, info over de huidige versie van de antivirus, en de lijst van de beschikbare onderdelen (inclusief de VPN van het bedrijf, de opschoonfunctie, en de meer basisfuncties) zijn allemaal aanwezig.

Prestaties

Als het op systeemprestaties aankomt, behoort Avast tot de beste. U zult niet eens merken dat het op de achtergrond werkt, wat niet gezegd kan worden van de meeste antivirussoftware.

Waar het op neerkomt is – als u een moderne computer, notebook, of een ander apparaat (inclusief mobiele telefoons) bezit, kunt u er zeker van zijn dat er absoluut geen problemen zullen zijn met Avast. Zelfs tijdens een scan is de impact op de systeemprestaties niet dramatisch. Dat betekent dat gebruikers gewoon films kunnen blijven kijken, op internet kunnen blijven surfen en gewoon door kunnen werken terwijl de antivirus de meest geavanceerde scans uitvoert.

Prijzen en functies van Avast Antivirus

 • Gratis antivirus
 • Premium beveiliging (één apparaat)
 • Premium beveiliging (meerdere apparaten)
 • Avast Ultimate

Zoals eerder vermeld, is dit een van de meest veelzijdige en flexibele aanbieders op de markt. Ze hebben pakketten voor gewone gebruikers, bedrijfseigenaren, en een indrukwekkende lijst van aanvullende software/apps. Laten we de huidige plannen eens nader bekijken en zien welke het beste bij u past in onze uitgebreide tabel.

 

Free Antivirus

Premium Security (1 Device)

Premium Security (Multi-Device)

Ultimate

Price

Free

$69.99 per 1 year

$89.99 per 1 year

$99.99 per 1 year

Anti-malware (block viruses)

+

+

+

+

Wi-Fi Security

+

+

+

+

Password Security

+

+

+

+

URL and Web-protection

 

+

+

+

Sandbox feature

 

+

+

+

Advanced Firewall

 

+

+

+

Anti-phishing

 

+

+

+

Anti-spam

 

+

+

+

Anti-ransomware

 

+

+

+

Anti-webcam spying

 

+

+

+

File Shredder

 

+

+

+

Apps Updater

 

+

+

+

Avast CleanUp Premium

     

+

Avast Secureline VPN

     

+

Avast Password Manager

     

+

Avast is in eerste instantie gemaakt voor gebruik op het Microsoft OS, aangezien dat 2 tot 3 decennia geleden het populairste systeem was. Dat verklaart gedeeltelijk waarom er zo veel opties zijn op Win in vergelijking met de andere systemen. Als u Avast voor Mac wilt aanschaffen, zult u een beetje teleurgesteld zijn door het gebrek aan opties. Maar laten we eerst beginnen met de Windows pakketten.

Avast Antivirus voor Windows

Avast Gratis Antivirus

Avast Free Version is het eerste product dat de officiële website aanbiedt. Het is het beste om het van de Avast website te halen, zonder te zoeken naar links van derden die het installeren en andere dubieuze bronnen. Omdat het geen extra tijd of moeite kost, kunt u de voordelen van deze versie leren kennen en vervolgens een weloverwogen beslissing nemen.

Daarom, als het de eerste keer is dat u zoekt naar een antivirus van goede kwaliteit, kunt u Avast Free proberen. Alleen dan kunt u verdere level-up overwegen. Avast Free is voordelig vanwege zijn eenvoudige interface en toegankelijkheid, die het mogelijk maakt om te werken zonder storingen en angst voor malware-intrusies.

Natuurlijk kunnen we het er allemaal over eens zijn dat sommige andere Avast-pakketten onze digitale ervaring kunnen bepalen. Voordat u verplicht wordt om verschillende pakketten te proberen, kunt u uw gratis ervaring vergelijken en evalueren wanneer u met Avast werkt. Pro ($49,00 per jaar), Premier ($69,00 per jaar), of Ultimate ($119,99 per jaar) pakketten zijn degenen die voor u toegankelijk zijn.

Ze bieden meer handige beveiliging en add-ons die uw gegevens, zoekvoorkeuren en verdere bescherming kunnen beveiligen als alles wat essentieel is dat u op uw pc bewaart. Zowel de gratis als de betaalde versies voeren malware scans uit. Betaalde pakketten kunnen u echter in staat stellen vervelende advertenties of mogelijke identiteitsdiefstal te vermijden.

Dit is het meest basale plan. Hiermee krijgt u een behoorlijk betrouwbaar product dat uw apparaat zal beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Voor het blokkeren van virussen en andere malware is dit een degelijke antivirus (bekijk de testresultaten in de sectie “Betrouwbaarheid en beveiliging” om een beter beeld in uw hoofd te krijgen).

De gratis versie heeft niet veel mogelijkheden, maar voor basisbescherming is het meer dan behoorlijk. En, vergeleken met wat de rivalen te bieden hebben, is het zeer indrukwekkend. Met dit pakket krijgt u:

 • Basisbescherming tegen malware, ransomware en andere bedreigingen;
 • Wi-Fi-beveiligingszwakte Scans;
 • Veilige wachtwoorden.

Avast Premium Beveiliging

Wat is Avast Premium Security?

Dit is het tweede pakket dat door Avast wordt aangeboden. Volgens het bedrijf is dit hun meest populaire product. Het is de gulden middenweg en zal voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zijn. De lijst van functies omvat een zeer veilige firewall. Bovendien is er de Real Site-functie (voorkomt dat hackers toegang krijgen tot de DNS van uw router) en Sandbox (stelt gebruikers in staat om verdachte bestanden in een veilige omgeving uit te voeren, waardoor hun apparaten tegen schade worden beschermd). Anti-Spam (blokkeert potentieel gevaarlijke spam/phishing e-mails), en Ransomware Shield (voorkomt dat verdachte programma’s bestanden op uw apparaat wijzigen/verwijderen en ruïneren) zijn ook beschikbaar. De lijst met andere functies omvat:

 • Valse sites waarschuwing (voorkomt dat de hackers uw gegevens stelen).
 • Een geavanceerde firewall.
 • Bescherming tegen ongewenste e-mail.
 • Bescherming voor persoonlijke bestanden (foto’s, video’s, teksten).

Verschillende beveiligingsfuncties en -hulpmiddelen die beschikbaar zijn in de pakketten zullen zeker indruk op u maken. Avast heeft gewerkt aan vooruitgang om ervoor te zorgen dat de gebruikers een fatsoenlijke beschermende software krijgen en talrijke laboratoriumtests kunnen dit bewijzen.

Bovendien biedt Avast antivirus zowel betaalde als gratis versies. En u bent van harte welkom om het programma eerst te testen en er zeker van te zijn dat het een waardige keuze is. Of u nu een antivirus voor zakelijk gebruik of voor thuisgebruik wilt gebruiken, Avast Antivirus Security past. Bovendien is de Auto Game Mode een uitstekende keuze voor degenen die graag tijd doorbrengen met het spelen van computerspelletjes.

Valse site waarschuwing

Avast-software biedt ook waarschuwingen voor valse websites die bedoeld zijn om bescherming te bieden tegen het lekken van gegevens door hackers. Het internet is rijk aan namaaksites die uw pc of mobiele apparaat kunnen infecteren. De opties van de Fake Sites Alert hebben betrekking op verschillende aspecten van beveiliging, en elke gebruiker zal deze nuttig vinden tijdens het gebruik van internet.

Er zijn verschillende functies:

 • Gevoelige Gegevens Schild. Het element met de naam Gevoelige gegevens schild controleert alle gebruikers en apps die toegang kunnen hebben tot uw informatie. U kunt de functie Data Shield gebruiken om gevoelige bestanden en documenten te scannen en ze zo te beschermen tegen malware of onbevoegde toegang. Vertrouwelijke informatie is alles wat een aantal persoonlijke gegevens over u bevat. De functie is een uitstekende manier om uw identiteit en privacy te beveiligen. Bovendien zorgt Data Shield ervoor dat zelfs in het geval van hacking, alle gevoelige informatie veilig zal zijn.
 • Real Site. Real Site is van cruciaal belang voor degenen die zich willen beschermen tegen het lek in het Domain Name System (DNS). Het werkt als volgt: telkens wanneer u de URL van een website invoert, traceert Real Site een versleutelde verbinding tussen de webbrowser die u gebruikt en de DNS-server van Avast. Op die manier verzekert de functie de authenticiteit van de ingevoerde website-URL. Veel kwaadaardige programma’s zijn ontworpen om gebruikers om te leiden van een officiële website naar een nep-website (niet-authentiek). Als gevolg daarvan kunnen hackers gemakkelijk uw gevoelige gegevens kapen, zoals wachtwoorden, aanmeldgegevens of zelfs sommige gegevens van creditcards. Merk op dat niet alle antivirussoftware deze vitale functie biedt.
 • Sandbox. Het virtualisatiehulpmiddel Sandbox is uiterst nuttig als u een app moet uitvoeren die verdacht lijkt. De tools stellen een gebruiker in staat een app te draaien, op het web te surfen in een veilige omgeving die volledig geïsoleerd is. Belangrijk is dat de webinhoud en de geschiedenis van uw internetactiviteiten in deze omgeving worden bewaard terwijl u bijvoorbeeld een app uitvoert. Op die manier kunt u uw apparaat op geen enkele manier beschadigen.

Avast Beveiligde firewall

Een veilige firewall is een essentiële functie. Het helpt u om alle verbindingen te controleren tussen uw computer en andere apparaten die zijn aangesloten op het internet. De functie is bedoeld om u te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, indringing of communicatie die uw computer kan beschadigen. Bovendien is de robuuste firewall een krachtig beschermingsmiddel tegen het lekken van gevoelige informatie en blokkeert ook eventuele inbraken van de kant van hackers.

Met Avast Secure Firewall kunt u eenvoudig de controleregels voor de toepassing instellen en kunt u zelf bepalen hoe de functie precies zowel de internet- als netwerkcommunicatie voor bepaalde software-apps zal controleren. De Secure Firewall-functie volgt de regels telkens wanneer een specifieke toepassing een verbinding met een netwerk of het internet probeert te vinden. Zo’n optie is erg handig als er slechts enkele programma’s zijn die verdacht lijken te zijn.

Bedenk dat niet alle antivirussoftware een optie biedt om regels op te stellen. Bijvoorbeeld, een kleine firewall in Norton is nuttig in termen van zaken als onjuiste verbinding, poortscans, inbraken. U kunt echter geen eigen regels maken, omdat de functie u de programmaregels biedt die automatisch worden gemaakt wanneer u een bepaald programma uitvoert. De firewall moet altijd aan staan om de instellingen van de Automatische Programma Controle te behouden.

Avast Anti-Spam

Vandaag de dag is e-mailbeveiliging ook een kritieke cyberkwestie, en de Avast Anti-spam functie is een must voor diegenen die er zeker van willen zijn dat er geen junkmail en spammail in hun inbox terecht kan komen. Anti-spam werkt goed met PC mail clients als Mozilla Thunderbird en Microsoft Outlook. De functie bevrijdt de mail management software van alle onnodige zaken.

Dat Avast Anti-spam kan alleen handmatig worden geïnstalleerd. Enige tijd geleden werd de functie standaard in de beveiligingspakketten opgenomen. Dat was omdat er vroeger geen Spam optie was in de webmail providers. Vandaag de dag, als je junk mail ontvangt, gaat het rechtstreeks naar de Spam box. De providers doen al het werk voor u en filteren alle inkomende mails.

De taak van het spamfilter is het onderzoeken van het inkomende Internet Message Access Protocol (POP3) en Post Office Protocol (IMAP) e-mailverkeer. Vervolgens markeert de functie alle vis- en spamberichten door de URL-regel te wijzigen. De gebruikers van Microsoft Outlook hoeven geen berichtregels in te stellen bij Anti-spam filtert elke ongewenste e-mail en verplaatst deze naar een Spambox. Het is een geautomatiseerd proces.

U zou graag willen weten dat het mogelijk is om een aantal extra filterinstellingen te beheren. Avast heeft drie extra opties om de functionaliteit van de Anti-spam functie te verbeteren. U kunt de belangrijkste instellingen op de volgende manier wijzigen: door de Anti-spam gevoeligheid aan te passen of door de instellingen te beheren.

Bovendien zult u de mogelijkheid waarderen om een lijst te maken van de vertrouwde gebruikers – degenen wiens mail nooit als spam gefilterd mag worden. Aan de andere kant kunt u ook een zwarte lijst maken met de adressen van de gebruikers van wie de e-mail altijd als spam moet worden gefilterd.

Avast Ransomware Schild

Ransomware is tegenwoordig een wijdverspreide cyberdreiging; dergelijke aanvallen resulteren in het verwijderen, wijzigen of zelfs versleutelen van de gevoelige gegevens van een gebruiker. Ransomware Shield van Avast is een functie die alle persoonlijke bestanden, vertrouwelijke gegevens en foto’s zal beschermen tegen ransomware-aanvallen.

Met een dergelijke functie als Ransomware Shield, kunt u gerust zijn over de veiligheid van uw gegevens. De functie scant automatisch alle mappen die waarschijnlijk persoonlijke informatie over u bevatten. Tegelijkertijd kunt u de toepassingen definiëren die wijzigingen in uw mappen mogen aanbrengen en toepassingen die uw gegevens nooit mogen wijzigen.

Ransomware Shield werkt automatisch, wat betekent dat het voortdurend uw persoonlijke gegevens beveiligt. Bovendien kunt u aangeven welke map bescherming nodig heeft tegen ongewenste toepassingen. Avast Ransomware Shield is eenvoudig te bedienen als het gaat om aanpassingen. Bijvoorbeeld, als u een extra moet beschermen, moet u een paar stappen doorlopen:

 • Ga naar de gebruikersinterface van de software;
 • Klik op Bescherming en Ransomware Shield;
 • Klik op de titel die zegt Bescherm nieuwe map.

Avast Ultimate

Dit pakket is voorzien van de meest populaire privacytools van het bedrijf. Avast Secureline is een betrouwbare VPN die in staat is om uw verbinding te versleutelen en toegang te geven tot geo-blockte inhoud. Passwords Premium is een fantastische functie voor het beveiligen van uw wachtwoorden en het versterken van de zwakste login-wachtwoordcombinaties.

En tot slot is Avast Cleanup Premium een van de beste tune-up/clean-up apps voor het optimaliseren van het besturingssysteem. Op zichzelf kost Secureline $80 per jaar; Passwords Premium kost $20 per jaar; Cleanup Premium kost $50. Zoals u kunt zien in de sectie “Prijzen van Avast”, zullen gebruikers met het Ultimate pakket een aanzienlijk bedrag besparen.

Avast Antivirus voor Mac

Avast Antivirus is veilig voor Mac en bewijst een van de meest populaire en effectieve antivirussoftware voor Mac OS te zijn. De gebruikers hebben de neiging om Avast te kiezen, omdat deze antivirus een indrukwekkende gratis versie heeft, zodat u voldoende bescherming kunt krijgen, terwijl u helemaal geen geld hoeft uit te geven. Sommige van de functies die je krijgt samen met een gratis versie zijn de volgende: real-time bescherming, malware scannen, web shield, en anderen.

Mac-gebruikers kunnen eenvoudig aangepaste scans plannen en uitvoeren en daarbij de gewenste verwijderingsstations en -mappen markeren. Bovendien is het mogelijk om individuele scans uit te voeren: u kunt een bepaald item kiezen en de online scan ervan uitvoeren. Terwijl een gratis versie vrij veel biedt, is Avast Antivirus Pro voor Mac nog indrukwekkender en biedt geavanceerde functies.

Avast Free Security voor Mac

Dit is het Mac-alternatief voor de gratis versie op Windows. Het is net zo snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Je kunt scans plannen en op het web surfen terwijl de antivirus je voortdurend waarschuwt voor verdachte/gevaarlijke sites. Voor wat bescherming op het eerste niveau is dit een geweldig product.

Als u door de Avast-antivirusinterface kijkt, ziet u een zijbalk met het tabblad Bescherming dat verschillende opties opsomt. Al met al zijn dat er meerdere: Virus Scans, Real Shield, Sandbox, Firewall, Ransomware Shield, Core Shields, Virus Chest. Niettemin kunnen de eigenaars van een gratis pakket alleen profiteren van de drie functies, namelijk, Virus Scans, Virus Chest, en Core Shields. Je zult moeten betalen voor de volledige lijst van beschermende tools.

Als we het hebben over de functies die niet beschikbaar zijn in de gratis suite, moet u er rekening mee houden dat er nog drie kritieke momenten zijn:

 • Een geavanceerde ransomware aanval kan specifieke primaire mappen beschadigen.
 • In elke Avast firewall review staat dat een gratis versie alleen een basis firewall biedt.
 • Geen Wi-Fi-inspector.
 • Houd in gedachten dat Avast free uw veiligheid niet kan garanderen op het gebied van valse sites.

Beveiliging Pro voor Mac

Dit pakket bevat bescherming tegen ransomware, realtime beveiligingswaarschuwingen en meer. Het is een alternatief voor Internet Security. Als u besluit voor dit plan te kiezen, is aanvullende software zoals Avast Secureline, Cleanup Pro en Password Premium beschikbaar met enorme kortingen.

Mac OS heeft een reputatie voor zijn veiligheid en betrouwbaarheid. De aanvallen van hackers worden echter steeds exquisder, en extra kwaliteitsbescherming zou niet misstaan. Avast Pro voor Mac bevat alle functies die in het gratis pakket zitten en biedt daarnaast nog een aantal geavanceerde en bonusfuncties. De prijs voor de geavanceerde suite bedraagt $59,99 per jaar voor één apparaat, $69,99 voor drie apparaten, en slechts $99,99 voor 10 Macs.

Ransomware Shield is een exclusief aanbod dat beschikbaar is in de Avast Premium Security-suite en de Avast Omni-toepassing. U kunt er altijd zeker van zijn dat inbraak en ongeautoriseerde toegang uw gevoelige gegevens niet kunnen beschadigen. Ransomware Shield is gespecialiseerd in de bescherming van de bestanden, dossiers, foto’s, enz. van gebruikers. Merk op dat foto’s en documenten standaard worden beschermd, terwijl u nog steeds extra mappen kunt toevoegen wanneer u maar wilt.

Een betaalde versie van Avast antivirus biedt een Wi-Fi Inspector functies. Met deze optie krijgt u meldingen over de nieuwe netwerkverbindingen van het programma. De Inspector heeft een lijst van ondersteunde en veilige apparaten. Als u een preciezere lijst wilt, kunt u een thuisnetwerkscan uitvoeren door op het pictogram Deep Scan te klikken. De functies geven u ook de MAC- en IP-adressen van alle apparaten op de lijst.

Avast Antivirus voor Android

Avast Mobile Security. Dit is het meest populaire pakket voor Android gebruikers. En, het is 100% gratis. Het behaalde een 100% bescherming-gebruiksscore in AV-Test en werd meer dan 100 miljoen keer gedownload. Regelmatige scans, detectie van schadelijke apps en controle van de Wi-Fi-beveiliging – dat is wat je ermee krijgt.

De gevorderde gebruikers kunnen upgraden naar Mobile Security Pro of Ultimate voor nog meer beveiliging. Deze pakketten worden geleverd met de eerder genoemde VPN, de antidiefstalfunctie en meer. Een snel feit: voor Android-apparaten is Avast Secureline, de VPN, aanzienlijk goedkoper. Hetzelfde geldt voor Opschonen en Wachtwoorden.

Avast Antivirus Ondersteuning en Klantenservice

Een bedrijf zo groot en beroemd moest er gewoon voor zorgen dat de ondersteuning en klantenservice van topniveau waren – en dat zijn ze. Op de officiële website van Avast Antivirus vindt u een indrukwekkende FAQ-pagina met antwoorden op de meest populaire vragen. De speciale forums staan ook tot uw beschikking.

Het ondersteuningsnummer is gratis; de ouderwetse gebruikers kunnen er gebruik van maken. Ten slotte kunnen ze tickets versturen via e-mail.

De aanwezigheid in sociale media is ook belangrijk voor elk betrouwbaar merk. Ook het aanspreken via sociale netwerken accounts is efficiënter. U kunt de sociale-mediapagina’s van Avast controleren, zoals LinkedIn of Twitter. U kunt ook de Facebook-pagina van Avast raadplegen en daar uw vragen stellen – het team reageert zeer snel.

Avast Laatste Update 2021

Zoals ontwikkelaars zeggen op hun blog, kan de upgrade gemakkelijk worden gemaakt door gebruikers zelf binnen de taakbalk, gebruikersinterface, of laat het programma toe te passen automatisch bijgewerkt. Bij de laatste optie zal het programma vragen op welke manier u deze updates het liefst zou instellen (ofwel volledig automatisch instellen of vragen om handmatig bij te werken). De nieuwste update 19.6.2383 is uitgebracht op 25 juni 2019. De nieuwste versie van Avast Antivirus werkt de interface, de passieve modus voor meerdere producten die samen draaien, en de modus Niet storen verder uit.

Voorop staat een interface die het principe van gemak en eenvoud hanteert. Het belangrijke moment voor degenen die houden van games en ononderbroken filmervaring, heeft Avast de modus toegepast waarin de waarschuwingen de schermvullende weergave niet zullen verstoren. Behavior Shield is de add-on die PC processen analyseert en kan voorspellen of een dergelijk patroon typisch is voor de software. Avast zou verdachte bestanden blokkeren die lijken op bedreigende bestanden. Het wordt aanbevolen om het actief in te stellen omdat het weer een stap is in het verbeteren van de beveiliging.

Tegelijkertijd beschrijft het team dat het CPU- en schijfgebruik zijn verminderd ten gunste van de pc-prestaties. Tegelijkertijd heeft Avast Secure Browser ook een update gekregen die de prestaties verbetert en de gegevensbescherming verhoogt.

Andere Avast Producten in 2021

Avast Opschoningstool Review

Avast biedt Cleanup aan als een hulpmiddel om de PC prestaties te verbeteren. Echter, waarom een aparte opschoon functie als er een product uit één stuk is dat verschillende functies tegelijk afhandelt? Soms is het beter om je te concentreren op de belangrijkste taken die software moet uitvoeren.

In dit geval is dat uw computer laten werken zonder te worden meegesleept door verouderde bestanden en gegevens. Meer specifiek richt Avast Cleanup zich op het verwijderen van elk bestand dat om de een of andere reden is achtergebleven, of het nu gaat om programma’s die zijn verwijderd of verouderde programma’s.

Als extra functie maakt Cleanup PC-ruimte vrij van ongebruikte extensies, plug-ins, cache en werkbalken. Met andere woorden, iets dat geen nut heeft maar ruimte vult en andere processen vermindert. Cleanup optimaliseert en sorteert verschillende hulpprogramma’s, zodat het corrupte, nutteloze of slecht functionerende vermeldingen kan opsporen.

Avast Cleanup helpt u ook bij het beheren van uw toepassingen, in het bijzonder toepassingen die het opstartproces kunnen vertragen. Cleanup heeft ook een gebruikersvriendelijke interface en biedt het voordeel van een licentie voor meerdere gebruikers. Indien nodig, is het ook mogelijk om de Undo optie te gebruiken. Specialisten raden echter aan een back-up van uw register te maken. Het is vanwege elke Cleanup vrij rechttoe rechtaan rechtvaardigt zijn naam.

Is Avast Secureline VPN goed?

Avast Secureline VPN wordt aangeboden in twee pakken, gratis voor zeven proefdagen, en betaald voor een langere periode. Secureline VPN is een versleutelingstool die hackers toegang tot uw gegevens ontzegt. U kunt worden verbonden met openbare WiFi, die een bedreiging vormt voor uw comfort en veiligheid. Avast Secureline VPN is perfect voor elk werk met gegevens wanneer u geen mogelijkheid hebt om met beveiligde netwerken te werken.

Secureline VPN kan ook tv-apparaten en andere streamings die u doet beschermen zonder de verbinding te vertragen in de laatste update. Het is geschikt voor elk platform waarop Avast kan werken en werkt zonder bandbreedte beperkingen. Avast Secureline VPN biedt high-level encryptie en no-log beleid, hoewel sommige professionals opmerken dat sommige van de links kunnen worden aangeboden aan sites van derden (bijv. Twitter of Facebook).

Verschillende tests tonen aan dat het beste aspect van deze functie het ontbreken van DNS-, IP- en WebRTC-lekken is, wat betekent dat alle gegevens beveiligd zijn en er geen kans is op rootkit-programma’s. Avast Secureline wordt het best aanbevolen voor degenen die werken binnen onbetrouwbare WiFi-verbindingen en netwerken en degenen die agressieve doelreclame willen vermijden.

SecureLine meerdere apparaten

Avast SecureLine VPN Multi-Device is van vitaal belang voor degenen die een VPN gaan gebruiken met meer dan één apparaat. Dit product is namelijk compatibel met maar liefst vijf apparaten. Of u nu uw computer gebruikt op dit moment, Android, of iOS-apparaat, u weet dat uw gegevens altijd veilig zijn. Bovendien is een multi-device VPN van vitaal belang als uw werk gepaard gaat met veel zakenreizen of u gewoon graag veel reist. Met Avast bent u zeker van uw online veiligheid.

Avast SafeZone webbrowser

Avast Secure Browser (voorheen Avast SafeZone) is een browser die in een sandbox draait en meer biedt dan antivirusbescherming. Sandbox type browsers hebben beperkte toegang tot de PC bestanden en programma’s, waardoor ongewenste veranderingen worden voorkomen. Het is geïntegreerd in de Avast Antivirus en heeft verschillende functies die relevant zijn voor comfortabel winkelen of bankverrichtingen.

De browser is geïsoleerd van potentiële lekken. Het heeft een wachtwoordmanager en anti-tracking functies, bespaart u tijd en beschermt de gegevens. De nieuwste update voor Avast Secure Browser is uitgebracht op 25 juli 2019 en vereenvoudigt uw gebruikerservaring en verlicht de vraag op CPU en RAM.

Vervolgens moeten deze verbeteringen ook de levensduur van de batterij verlengen. Het introduceert ook een anti-vingerafdrukfunctie die u beschermt tegen het identificeren van hardwaregeluiden of grafische systemen door hackers.

Avast Password Manager

Avast Password Manager wordt geleverd als aanvulling op Avast Free Antivirus (in Windows-versie) en biedt de mogelijkheid om wachtwoorden van online diensten en andere persoonlijke gegevens op te slaan en te beveiligen. Deze Password Manager maakt gebruik van specifieke multi-factor authenticatie zowel 2FA (2-factor authenticatie), MFA (multi-factor authenticatie), en vingerafdruk sign-in functie, zodat alle gegevens kunnen worden beveiligd. Manager kan correct samenwerken met andere Avast-producten, maar het belangrijkste is dat het uw apparaten synchroniseert.

Het is eenvoudig om het hoofdwachtwoord te herstellen dat toegang heeft tot de gesynchroniseerde apparaten. Avast Password Manager werkt op het synchronisatieaspect, waardoor een back-up voor de gebruiker wordt gemaakt. Het is noodzakelijk om relevante e-mail te verstrekken tijdens het synchronisatieproces wanneer u een verloren wachtwoord probeert te herstellen.

Conclussie

Samenvattend willen we zeggen dat Avast een all-around solide antivirus oplossing is. Het is geweldig in het detecteren en verwijderen van allerlei soorten malware. De interface is mooi, en het is niet belastend voor uw apparaat. Er zijn genoeg pakketten om uit te kiezen. En bijna elk product wordt geleverd met een proefversie voor 7 dagen. Aarzel niet om die te gebruiken om een voorproefje te krijgen van waartoe Avast echt in staat is.

Avast Antivirus FAQ

Is Avast goede antivirussoftware?

Avast is goede en volwaardige antivirussoftware, waarvan de gratis versie alleen verschilt van de betaalde versie door het ontbreken van enkele functies. Regelmatig bijgewerkte virusdatabases en uitstekende heuristische analyse maken van Avast een uitstekende beveiligingsassistent.

Is Avast echt gratis?

De gratis versie van Avast is een van de beste antivirussoftware waar u echt niet voor hoeft te betalen. Als u uw systeem echt wilt beschermen tegen virussen, malware of spyware, dan is de gratis versie van Avast de beste oplossing.

Is Avast veilig in gebruik?

Avast is veilig om te gebruiken vanwege zijn geloofwaardigheid en ook testresultaten. Het bedrijf Avast biedt deze software aan met talrijke nuttige attributen, zelfs voor de gratis versie. Een volledige systeemcontrole kan even duren, maar de bescherming tegen malware die het biedt is echt veilig.

Hoeveel kost Avast?

Alle betaalde versies van Avast Antivirus hebben een flexibel prijsbeleid dat kortingen mogelijk maakt. Premium Security voor 1 apparaat kost u $ 69,99 per jaar; Multi-Device Premium Security Plan kan worden aangeschaft voor $ 89,99. Het laatste plan kost u $ 99,99 per jaar.

Hoe kan ik Avast opzeggen?

Om het Avast-abonnement op te zeggen moet u naar uw account op de officiële website gaan, klikken op de sectie “Abonnementen” en in deze sectie klikken op de knop “Abonnement opzeggen”. Dit kan ook worden gedaan vanuit de desktop applicatie.

Is Avast Premium Security betrouwbaar?

Avast Premium Security is een echte reus op de markt van antivirusmiddelen. Deze versie van de anti-virus bevat alle benodigde attributen voor een betrouwbare bescherming van uw systeem, thuisnetwerk en gegevens. U kunt meer nuttige informatie vinden in onze Avast Premium Security review.

Kan Avast Antivirus zich ontdoen van malware?

Absoluut ja. Voordat we de Avast Premium Security review schreven, heeft ons team onafhankelijke tests en hands-on tests uitgevoerd. Avast haalde in alle tests een score van 80%. Dit is een uitstekend resultaat vergeleken met andere antivirus tegenhangers.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Avast Antivirus?

De belangrijkste voordelen van Avast antivirus zijn browser-onafhankelijke bescherming tegen gevaarlijke URL’s en de beste resultaten bij het herkennen en verwijderen van malware. U kunt dit zien in onze onafhankelijke review van Avast antivirus.

Detecteert Avast Premium Security alle malware en virussen?

Als onderdeel van onze Avast Premium Security review hebben we verschillende niveaus gevonden die virussen en malware op verschillende manieren detecteren. De belangrijkste zijn CyberCapture en Behavior Shield. Meer details in onze review.

Welke versie van Avast is beter?

Elke versie van Avast free of Paid heeft zijn voordelen. Het hangt er allemaal vanaf voor welk doel u de antivirus nodig heeft. Bijvoorbeeld, de Avast Premier heeft de hoogste beoordeling.
Beste Avast vergelijkingen met vergelijkbare antivirussoftware
Als, om wat voor redenen, bovenstaande informatie niet genoeg is voor u om een beslissing te nemen, zijn hier de meest populaire Avast antivirus vergelijkingen:

 • Avast vs Total AV
 • Avast vs AVG
 • Avast vs Windows Defender
 • Avast vs Norton
 • Avast vs Malwarebytes
 • Avast vs Eset